Tko će naslijediti Bešlića

Kordić: Oni koji su pričali o ujedinjenju Mostara danas pričaju kako Hrvat ne smije biti gradonačelnik

Vijesti / Politika | 14. 02. 2021. u 15:38 Bljesak.info
Dr. Mario Kordić gost Dnevnika RTV HB

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hoće li Mostar u ponedjeljak dobiti gradonačelnika? Ovo pitanje zanima sve u gradu na Neretvi, a odgovor je u vijećnicima koji dolaze iz bošnjačkih stranaka, a koji još uvijek traže načine kako Hrvat ne bi bio na čelu Mostara.

"Stranke koje su pričale o ujedinjenu Mostara i multietničnom gradu sada ponavljaju teze kako Hrvat ne smije biti gradonačelnik Mostara", rekao je tijekom gostovanja u Dnevniku RTV Herceg-Bosne kandidat HDZ-a BIH za gradonačelnika Mostara dr. Mario Kordić.

Podsjetimo, na sjednici Gradskog vijeća Mostara u petak trebao se održati drugi i po potrebi treći krug izbora za gradonačelnika, a 35 vijećnika trebalo se odlučiti između kandidata Marija Kordića (HDZ BiH) i Zlatka Guzina (Koalicija za Mostar).

U drugom krugu za izbor gradonačelnika potreban je dvotrećinska većina, dok je u posljednjem krugu izbora dovoljna potpora većine nazočnih vijećnika.

U slučaju izjednačenog rezultata u trećem krugu gradonačelnik bi postao mlađi kandidat.

U Gradskom vijeću Mostara najviše mandata ima HDZ BiH – 13. Slijede Koalicija za Mostar (SDA, SBB, DF, SBiH, BPS) s 11, BH. blok (SDP BiH, Naša stranka) s pet, Hrvatska republikanska stranka s tri te Prva mostarska partija s dva vijećnika. Lista "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" ima jedno vijećničko mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close