Izetbegović i Čović

Neobično iskren razgovor i o Herceg-Bosni i o trećem entitetu

Izetbegović je rekao kako će se idućeg tjedna naći i sa SNSD-om, a da će u međuvremenu biti sastanci oko resora u Vijeću ministrira.
Vijesti / Politika | 10. 04. 2019. u 14:32 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Moramo zajedno tražiti rješenja kako bi napravili jedni reformsku agendu koja će biti glavna točka Izborni zakon i Grad Mostar'', rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon susreta s čelnikom SDA Bakirom Izetbegovićem u Mostaru.

Rekao je kako su ''dogovarali dinamiku kako bi neke stvari unutar Vlade Federacije trebalo promijeniti oko reorganizacije strukture vlade''.

''Kad je u pitanju Grad Mostar, bili smo jako blizu, Imamo problem bošnjačke strane koja je jako zabrinuta zbog izdavanja građevinskih dozvola'', rekao je Izetbegović.

Rekao je kako je osnova razgovora je i jedna od točaka povjerenje i nepovjerenje.

''Nikog nije bilo iz SDA na Sajmu gospodarstva. Imamo šumova u komunikaciji'', rekao je Čović.

Izetbegović je rekao kako će se idućeg tjedna naći i sa SNSD-om, a da će u međuvremenu biti sastanci oko resora u Vijeću ministrira.

''Idemo korak po korak. Ostat će neprecizno definirano pitanje Akcijskog plana za članstvo u NATO'', rekao je i dodao kako će se nastojati riješiti kriza.

Foto: Bljesak.info / Izetbegović i Džaferović pred Domom HDZ-a BiH

''Kad je u pitanju federalna razina HDZ inzistira da se jasno definira rješenje Izbornog zakona. Ta stvar se mora uraditi ali moramo riješiti i presude suda za ljudska prava iz Strasbourga, ali možemo nagovijestiti da možemo napraviti rješenje. Mislim da smo danas napravili jedan iskorak i državu i federalnu razinu i imali smo neobično iskren razgovor. Vidimo da ima bespotrebnih nesporazuma. Razgovarali smo i o vrućim temama: oživljavaju Herceg-Bosne trećem entiteta i zadovoljan sam odgovorom'', rekao je Izetbegović.

''Loša politika bošnjačka može ih okrenuti u tom smjeru. Što se tiče televizije, to nije ništa. Ima stotinu kanala i to nije novi kanal'', rekao je.

Naveo je kako Milorad Dodik sve što radi i što planira raditi, optuži drugu stranu. Rekao je kako su navodi o popisu vojno sposobnih Bošnjaka besmislica.

Foto: Bljesak.info /  ''Okvir za rješenja je vrlo jednostavan''

Tko može napraviti Treći?

''Treći entitet može napraviti samo neodgovorna politika Bošnjaka'', rekao je Čović.

Dodao je kako je netko Sabor Hrvatske zajednice Herceg Bosne predstavio u oživljavanje Herceg-Bosne.

''Ovih dana smo vidjeli komentare da netko oživljava RTV HB, a ja vam kažem da ona postoji već 20 i nešto godina'', rekao je.

Izetbegović je pak, govoreći o Demokratskoj fronti, kako je problem ''što kompletan hrvatski korpus gleda kao što gleda HDZ''.

Kopirati
Drag cursor here to close