Nastavak prepucavanja

Mostarski HDZ: Posjet Novalića i Zvizdića Partizanskom groblju pokušaj provokacije

Mostarski HDZ navodi kako su se dužnosnici SDA tek sada sjetili da je Vlada Federacije BiH još 2006. godine preuzela obvezu osiguravanja sredstva za obnovu tog spomen obilježja.
Vijesti / Politika | 08. 11. 2017. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar smatra kako je nedavni posjet federalnog premijera Fadila Novalića i predsjedavajućeg Vijeća ministar BiH Denisa Zvizdića Partizanskom groblju u Mostaru "neuspjeli pokušaj provokacije".

Iz mostarskog HDZ-a BiH uputili su kritike Novaliću i Zvizdiću što su prilikom tog posjeta ignorirali predstavnike lokalne gradske i županijske vlasti te što su dali potporu Sergiju Šotriću "čovjeku koji se lažno predstavlja predsjednikom Odbora za obnovu Partizanskog spomen obilježja u Mostaru".

"Susret dužnosnika SDA s neformalnom i samoprozvanom skupinom neuspjeli je pokušaj provokacije čiji je cilj Grad Mostar opet prikazati gradom slučajem, uz želju skrivanja vlastitih neuspjeha i marginalizacije napora učinjenih u približavanju euroatlantskim integracijama", poručili su iz mostarskog HDZ-a BiH.

U priopćenju se dalje navodi kako su se dužnosnici SDA tek sada sjetili da je Vlada Federacije BiH još 2006. godine preuzela obvezu osiguravanja sredstva za obnovu tog spomen obilježja te se dodaje kako se iz toga može zaključiti da je posjet dužnosnika SDA Mostaru organiziran u predizborne svrhe.

"Naglašavamo kako građani Mostara od izaslanstva koje su vodili federalni i državni premijeri ne očekuju posjete prilikom kojih bi ulazili u ideološke rasprave, nego posjete koji bi poticali razvojne projekte, izgradnju infrastrukture, prije svega dovršetak izgradnje pročišćivača i kolektora otpadnih voda, kao i ulaganje napora u početak gradnje dionice koridora Vc od Bijače do Počitelja čime bi se uistinu pomoglo Mostaru", poručili su iz Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

Premijer FBiH Fadil Novalić je reagirao je na priopćenje HDZ BiH u kojem je njegova posjeta Partizanskom groblju u Mostaru zajedno sa Denisom Zvizdićem okarakterizirana kao “pokušaj provokacije”.

Novalić je kazao da je njegova posjeta pravo i obaveza, te da nije riječ o nikakvoj provokaciji.

“Na Partizanskom spomen groblju bio sam u funkciji premijera Vlade Federacije. Posjetio sam nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine koji je u nadležnosti Vlade Federacije. Sa mnom je bio i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić. Bili smo u službenoj posjeti na teritoriji Federacije i države Bosne i Hercegovine. To nije nikakva provokacija, to je naše pravo i naša obaveza. Država Bosna i Hercegovina će biti sve više prisutna i u kantonima i u županijama, sviđalo se to nekome ili ne”, poručio je Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close