Ministar sigurnosti BiH

Mektić: Srbi moraju priznati genocid, političari iz Hrvatske nisu prisluškivani

Vijesti / Politika | 10. 02. 2018. u 12:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić smatra kako ''Srbi moraju proći katarzu i priznati genocid u Srebrenici''.

Na pitanje novinara smatra li kao Srbin da je u Srebrenici počinjen genocid nad Bošnjacima, Mektić je kazao kako ''postoje relevantni dokumenti koji dokazuju genocid i to moramo priznati''.

''Pogledajmo u Njemačkoj, opet se njemački parlament neki dan ispričao za holokaust. Mi Srbi moramo proći tu katarzu i priznati genocid. Nitko ne može zločine, poput onih u Srebrenici, raditi u moje ime. To su radili bolesni umovi i te osobe treba procesuirati'', izjavio je Mektić u razgovoru za Večernji list.

Komentirajući pitanje zbog čega su obavještajno-sigirnosne agencije BiH pratile hrvatske poslovne ljude Mektić je odgovorio kako su ih pratili kao dio organiziranog kriminala, koji je njihova obavještajna služba nadzirala.

''Јa, kao ministar sigurnosti, štitim naše interese i poštujem zakone. I nije bilo riječi ni o kakvim političarima, kao što je to bilo predstavljeno u nekim medijima. Prema tim osobama poduzete su mjere kojima smo spriječili kriminalne radnje. Nikada nije ni jedan političar iz Hrvatske bio predmet prisluškivanja. Јa sam javno rekao, političare nismo prisluškivali, ali neke ljude koji su nas htjeli dovesti u nezavidan položaj jesmo. Za to smo dobili odobrenje od suda. Da se radilo o bilo kakvoj ilegalnoj radnji, pa ne bismo od suda dobili odobrenje''.

Izrazio je žaljenje kako ''politike i iz Hrvatske i iz Srbije nisu iskrene prema BiH''. Deklarativno jesu, kazao je Mektić, ali u praksi se osjeća neiskrenost.

Kopirati
Drag cursor here to close