U zgradi FUP-a

Obavještajci bez riječi: Mektić sada optužuje novinare da su izmislili prisluškivanje

Vijesti / Flash | 26. 09. 2017. u 13:00 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je održan sastanak direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske, Osmana Mehmedagića i Daniela Markića, nakon medijske afere o navodnom prisluškivanju dužnoanika Hrvatske.

Direktori dvije agencije održali su sastanak u zgradi Federalne uprave policije koja se nalazi nasuprot Veleposlanstva Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Direktori obavještajnih agencija nisu htjeli davati izjave, navodeći da će se oglasiti priopčenjem.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektić kazao je danas da su cijelu aferu fabricirali mediji.

"Nemam saznanja da sam se, navodno, našao na meti bh. agenata i stoga ne mogu komentirati te navode, ali bi, ako je to točno, bolje bilo da su slušali Dubiozu kolektiv umjesto mene. Krenuli smo u provedbu plana da se ‘Mercator’ vrati u BiH, preuzme svoje dućane i da ćemo dokapitalizirati ‘Konzum’ i svježim novcem iz ‘Agrokora’ i prije svega smiriti situaciju s dobavljačima, koji će sigurno naplatiti svoja potraživanja", kazao je izvanredni povjerenik Vlade RH u ‘Agrokoru’ Ante Ramljak za Tportal. 

"Nije bilo nezakonitog djelovanja obavještajnih službi Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine zaključeno je na sastanku šefova dvije službe", kazao je Mektić.

Sastanku čelnih dvije agencije, Daniela Markića i Osmana Mehmedagića, prethodio je sastanak Izvršno-obavještajnog odbora i direktora OSA-e koji trebao da zauzme stav o optužbama o navodnom prisluškivanju hrvatskih dužnosnika i gospodarstvenika.

Ovaj Odbor čine predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamjenici Mirko Šarović i Vjekoslav Bevanda.

"Nismo špijunirali, prisluškivali ili bilo kakve obavještajne radnje provodili izvan granica Bosne i Hercegovine. Afera prisluškivanja je izmišljena priča, kao odgovor određenih grupa koje su nelegalno pokušale ovladati bitnim ekonomskih kapacitetima unutar BiH", izjavio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Kopirati
Drag cursor here to close