Dom naroda i proračun

Klub Bošnjaka: Tufekčić će umjesto Bradare sazvati sjednicu?!

Aliefendić kaže kako rok od 14 dana, kako to Poslovnik propisuje, ističe 11. veljače - u ponedjeljak.
Vijesti / Politika | 05. 02. 2019. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi definitivno smatramo da aktualni saziv Doma naroda i dalje ima legitimitet sve do konstituiranja novog saziva u skladu sa uputstvom Središnjeg izbornog povjerenstva BiH'', rekao je za N1 Almedin Aliefendić, predsjedatelj Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je pozvao predsjedavajuću Doma, Lidiju Bradara da sazove sjednicu u cilju da se usvoji proračun Federacije Bosne i Hercegovine. Bradara je odgovorila da to ipak treba učiniti novi saziv Doma naroda jer trenutni više nema legitimitet. Isti stav kao Bradara imaju i međunarodni akteri.

Aliefendić kaže kako  rok od 14 dana, kako to Poslovnik propisuje, ističe 11. veljače - u ponedjeljak.

''Mi smo planirali obaviti dodatne konsultacije u ponedjeljak kada ćemo donijeti odluku hoćemo li kako Poslovnik propisuje sazvati sjednicu odnosno hoće li potpredsjedavajući, Jasenko Tufekčić sazvati sjednicu u starom sazivu ili će Središnje izborno povjerenstvo okončati proceduru izbora izaslanika u novom sazivu'', rekao je.

''Na bazi svih informacija ćemo donijeti odluku o održavanju sjednice Doma naroda'', dodao je.

Na pitanje ima li potpredsjednik Doma naroda pravo da sazove sjednicu ako predsjednica se ne izjasni o ovom pitanju, odgovorio je kako ''po Poslovniku Doma naroda, zamjenici - jedan od dopredsjedavajućih ima mogućnost sazvati sjednicu u starom sazivu''.

''Mi smo legalisti. Nadamo se da će svi izaslanici odazvati sjednici, a uvažavajući trenutnu situaciju u Federaciji i financijsku blokadu, nadamo se da će svi pokazati veliku razinu odgovornosti i da ćemo ovu deblokadu napraviti donošenjem ovih dokumenata'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close