E, to je BiH

Kakav cirkus: Inspekcija 'rastjerala' zastupnike!

''Nema potrebe da se netko obraća. Otvaram raspravu. Zatvaram raspravu. Glasamo'', to je bilo to.
Vijesti / Politika | 15. 10. 2020. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zasjedanje Zastupničkog doma parlamenta F BiH ''omela'' je županijska inspekcija jer se u sarajevskom hotelu okupilo više od 30 ljudi koliko je dopušteno odlukom tamošnjeg stožera.

Iako se federalni Zastupnički dom poziva na federalne preporuke, kantonalna inspekcija natjerala ih je da posao privedu kraju navrat-nanos.

''Javljeno mi je da su inspektori postupajući po prijavi temeljem naredbe koja je jutros donesena u Kantonu Sarajevo. Mi se ne bi trebali okupljati preko 30 osoba iako mi imamo preporuke o broju osoba i načinu i o poštovanju mjera. No oni smatraju da je izravna nadležnost Kantona'', rekao je zastupnicima tajnik Zastupničkog doma Ivan Miličević.

Nakon stanke koja je uzeta da se vidi ''šta i kako'', predloženo je ubrzano glasovanje, ali se ispostavilo da sada nema kvoruma jer su se očito neki razbježali. Uskoro su pronašli zastupnike po hotelskim hodnicima.

Sjednica, koja je prenošena uživo na YouTube, završena je tako da se ''brzinski'' glasovalo o zaključcima te prihvatio određene informacije.

''Nema potrebe da se netko obraća. Otvaram raspravu. Zatvaram raspravu. Glasamo'', to je bilo to.

Video: 15. REDOVNA SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG/ZASTUPNIČKOG DOMA
Kopirati
Drag cursor here to close