Ništa bez stranaca

Izetbegović neće utroje

Rekao je kako RS ima najsiromašnijeg umirovljenika u Europi i najvišu smrtnost od korone na svijetu i ''koju intenzivnije napuštaju mladi nego u Federaciji BiH''.
Vijesti / Politika | 11. 10. 2021. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dodik je napravio situaciju koju je napravio i sad očekuje od mene da sazovem sastanak i da tražimo rješenja u troje. Sjedati nećemo, izuzev ako Dodik odustane od blokade koju je u ovom času napravio državi. Ako se ukloni blokada i usvoji proračun BiH, tada ćemo sjesti i u troje'', rekao je Bakir Izetbegović, čelnik SDA na konferenciji za medije.



Kaže kako mu je čelnik SDA poslao poruku da je raspoložen za takav jedan sastanak, ali bez stranaca. To je, kaže Izetbegović, odbio.

''Tako sam postupio i kad je Čović napravio sličnu stvar i onda bi da pregovora. Nećemo pregovarati pod pritiscima i ultimatumima'', poručio je lider SDA.

Istaknuo je da je OHR zadužen za rješavanje ovih problema.

''Ne mogu ja raditi OHR-ov posao, niti mogu raditi posao Parlamentarne skupštine, niti raditi posao Tužiteljstva ili bh. Suda a za sve njih ovdje ima posla. Jer, sve ovo što Dodik nagovještava, to vodi u napad na ustavni poredak, podrivanje vojne moći, protuzakonito formiranje vojnih zakona. Ukoliko silom zaustavi rad SIPA-e ili prisustvo Oružanih snaga na teritoriji RS, onda je to ustavni poredak'', rekao je Izetbegović.

Lider SDA rekao je kako bi, da nije bilo politike Dodika u zadnjih 15 godina, Bosna i Hercegovina bi bila puno manje nesretna zemlja.

Rekao je kako RS ima najsiromašnijeg umirovljenika u Europi i najvišu smrtnost od korone na svijetu i ''koju intenzivnije napuštaju mladi nego u Federaciji BiH''.

''Takva jedna neodgovorna politika koja teži da nas u konflikt dovede, to je sve proizvod Dodika i onih koji ga podržavaju i glasaju za njega. Sami snose posljedice kako trenutno žive'', rekao je.

Podsjećamo, Dodik je izjavio kako je spreman razgovarati s bilo kojim domaćim političarem u BiH, ali bez prisustva stranaca.

S druge strane, čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović, rekao je kako bi netko volio pregovore voditi isključivo s međunarodnim dužnosnicima, netko bez njih, ali i da strani dužnosnici u BiH jako dobro razumiju situaciju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close