Mile ima uvjet

Dodik spreman na razgovor, ali bez stranaca

Dodik je istaknuo da nije točna tvrdnja lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio sastanak sa njim.
Vijesti / Politika | 10. 10. 2021. u 15:31 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je spreman da razgovara s bilo kojim domaćim političarem u BiH, ali bez prisustva stranaca, piše Srna.

Dodik je istaknuo da nije točna tvrdnja lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio sastanak sa njim.

''Prije dva dana je neko primijetio izjavu Izetbegovića, koji je rekao da je odbio sa mnom neki sastanak. To, naravno, nije točno. Istina je da je u okviru veleposlanika Europske komisije zatraženo da Izetbegović posreduje i organizira sastanak mene, Izetbegovića i Čovića'', rekao je Dodik novinarima u Novoj Topoli kod Gradiške.

On je naveo da pristaje na ovaj sastanak samo pod uvjetom da nema nikoga od stranaca i dodao da je vjerojatno Izetbegović odbio taj sastanak.

''Ja nisam zakazivao nikakav sastanak. Ja ne znam što je Izetbegoviću, mada ne bježim od toga da razgovaramo, ali ne u atmosferi, ne u kapacitetu stranaca koji su ovdje sve svoje pokazali prema Srbima'', rekao je Dodik.

''Stranci se ponašaju podsmješljivo i ignoriraju sve probleme na koje smo ukazivali u vezi s Ustavnim sudom BiH i visokim predstavnikom. Oni i dalje smatraju da trebaju da upravljaju nama. Ja to odbacujem i zato nisam htio da se u jednom aranžmanu koji kreiraju stranci nađem ni sa kim'', naglasio je Dodik.

On je istaknuo da ne zove na sastanke, ali će prihvatiti svaki poziv Izetbegovića, Čovića i bilo koga od lidera radi razgovora o aktualnoj situaciji u BiH, ali bez stranaca.

Kopirati
Drag cursor here to close