Ništa od svibnja

Izetbegović je neozbiljan - Propao još jedan mjesec?

Cvijanović kaže kako Srpska trpi zbog neformiranja Vijeća ministara i opstrukcije, prvenstveno SDA.
Vijesti / Politika | 01. 05. 2019. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istaknnula je danas da Srpska nesumnjivo podržava eurointergacije, što je pokazala djelovanjem svojih institucija, ali da taj europski put koči neformiranje Vijeća ministara i opstrukcija, prvenstveno SDA.

''Pokazali smo opredijeljenost, svoj kapacitet i sposobnost da izvršavamo obveze na tom planu u skladu s ustavnim nadležnostima, te formiramo vlast nakon izbora i čak povećavamo plaće, čime smo pokazali da smo prava Republika'', rekla je Cvijanović, prenosi Srna.

Naglasila je kako Srpska u tom smislu trpi zbog neformiranja Vijeća ministara i opstrukcije na tom planu, prvenstveno SDA.

''Zakovani smo na tom putu, umjesto da sada u svibnju dobijemo pozitivno mišljenje europskih organa. Poručila bih da se trebamo kretati dalje i doći do kandidatskog statusa kada je riječ o EU, te da to sve uradimo prije početka studenog i prije nego se formiraju nove institucije nakon provedenih izbora na nivou EU'', navela je.

Rekla je kako ne razumije da netko blokira taj proces uvjetujući ga nekim drugima, poput aktivacije Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP).

''To nije uopće uvjet za kretanje ka EU... Mi na europskom putu nemamo kada čekati Federaciju BiH i Vijeće ministara'', naglasila je.

Cvijanović je ocijenila neozbiljnim izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji kaže da će vlast na razini BiH biti formirana do kraja svibnja.

Podsjećamo, i čelnik SDA ali i Dragan Čović, čelnik HDZ-a BiH, rekli su kako bi novo vijeće ministara trebalo biti formirano sljedećeg mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close