Vlast

Bit će popuštanja: Izetbegović podržao Čovićev mjesec

Slično je danas rekao i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović rekavši kako bi se novo Vijeće ministara moglo formirati u svibnju.
Vijesti / Politika | 30. 04. 2019. u 15:42 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neki će se kompromisi postići u svibnju i bit će formirano Vijeće ministara BiH, Federalna vlada'', rekao je čelnik SDA Bakir Izetbegović dodavši kako ''ćemo kompletirati tu čitavu strukturu u sljedeća dva mjeseca''.

''Treba naći način da se aktivira Akcijski plan za članstvo u NATO i mislim da smo blizu iznaći neki kompromis i krenuti u stabilizaciju prilika i odnosa u BiH'', kazao je Izetbegović.  

Video: Izetbegović: Mislim da ćemo u maju postići neke kompromise

Slično je danas rekao i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović.

''Što se tiče Vijeća ministara jedini problem još je aktiviranje MAP-a i kako to staviti u kontekst neke politike i naših planova u budućem vremenu, ali čini mi se da i tu imao rješenje tako da smatram da bi u petom mjesecu mogli imati novi saziv Vijeća ministara BiH'', rekao je Čović.

Što se tiče federalne razine vlasti, Čović je rekao kako će ''s partnerima iz Sarajeva dogovoriti izborno zakonodavstvo i sve druge aktivnosti koje će postati dio agende kada je u pitanju europska BiH''.

Rekao je kako se ''realno nada'' da je vlast u Federaciji BiH moguće napraviti ''u sljedeća tri mjeseca''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close