Nakon 10 mjeseci

HNŽ: Napokon sjednica Skupštine!

Posljednja, redovna sjednica hercegovačko-neretvanske Skupštine održana je 27. prosinca 2018. godine.
Vijesti / Politika | 08. 10. 2019. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije bit će održana u utorak, 15. listopada, doznaje portal Bljesak.info.

Posljednja, redovna sjednica hercegovačko-neretvanske Skupštine održana je 27. prosinca 2018. godine. Izvanredna sjednica Skupštine održana je 6. veljače 2019. godine kada je izabrano šest izaslanika HNŽ-a za Dom naroda Federacije BiH. 

U ožujku se županijski odbori HDZ-a BiH i SDA postigli načelan sporazum prema kojemu će Šerif Špago (SDA) i Nevenko Herceg (HDZ BiH) i u novom mandatu voditi Skupštinu, odnosno Vladu HNŽ-a.  Međutim, nakon toga ništa više nije urađeno na provedbi tog stranačkog sporazuma, pa je od tada je trajala šutnja i nemogućnost dogovora oko čelnih funkcija. Zbog toga je ova Skupština proglašena najneproduktivnijom u Federaciji BiH.

Naime, zapelo je na pozicijama predsjedatelja i njegova zamjenika, a tek je proteklog tjedna pao dogovor, pa je odlučeno da predsjedatelj Skupštine Hercegovačko–neretvanske županije bude Šerif Špago, a za zamjenika predsjedatelja Skupštine HNŽ-a izabran je Tomislav Martinović.

Za mandatara nove Vlade izabran je Nevenko Herceg. Ova odluka uslijedila je samo nekoliko dana nakon što su SDA i HDZ BiH u ovom kantonu ispucale paljbe optužbi u priopćenjima za javnost da bi se, gotovo preko noći, stisnule ruke za novi dogovor.

Kopirati
Drag cursor here to close