Gotovo za danas

Martinović i Špago predloženi za čelnike Skupštine HNŽ-a

Za predsjednika Kluba Hrvata izabran je Damir Džeba, na čelu Kluba Bošnjaka bit će Elvedin Grcić dok će se čelnik Kluba Srba izabrati naknadno.
Vijesti / Politika | 03. 12. 2018. u 12:03 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tomislav Martinović i Šerif Špago predloženi su za predsjedatelja, odnosno dopresjedatelja Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije izglasano je na sjednici županijske skupštine koja je održana danas u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Tomislav Martinović

Za predsjednika Kluba Hrvata izabran je Damir Džeba, na čelu Kluba Bošnjaka bit će Elvedin Grcić dok će se čelnik Kluba Srba izabrati naknadno.

Podsjećamo, Skupština Hercegovačko-neretvanske županije prvu konstituirajuću sjednicu održala je 23. studenog, a na njoj je 30 novih zastupnika dobilo certifikate i položilo prisegu.

Foto: Bljesak.info / Raguž (HRS)  je bio suzdržan tijekom glasovanja

Nakon završetka sjednice Tomislav Martinović najavio je kako će aktualni saziv Skupštini predano raditi na rješavanju svih onih pitanja koja su do sada ostala neriješena zbog raznoraznih političkih blokada.

''Bit ćemo potpuno predani u traženju rješenja da svaki stanovnik HNŽ-a uistinu u svakodnevnom životu vidi bolju budućnost'', kazao je Martinović.

Šerif Špago je nakon potvrde o izboru u rukovodstvo Skupštine kazao kako će među prioritetima rada Skupštine HNŽ-a i drugih organa vlasti biti pitanja koja se odnose na proces pristupanja EU te usklađivanje domaćeg zakonodavstva s pravnom stečevinom EU.

Jedno od prioritetnih pitanja, najavio je Špago, je izbor policijskog ravnatelja u HNŽ-u, kao i plan rekonstrukcije i dogradnje objekta Skupštine, u okviru čega bi se trebala graditi nova dvorana za sjednice županijske skupštine i uredi za radna tijela i klubove zastupnika.

U novom skupštinskom sazivu HDZ BiH imat će trinaest, SDA osam, SDP tri, Hrvatsko zajedništvo i SBB dva, te DF i HRS po jedan mandat.


Kopirati
Drag cursor here to close