Veselo društvance

Dužnosnici regije raspoloženi na sastanku u Mostaru

Istodobno, članovi izaslanstava, među kojima su ministri vanjskih poslova, održali su međusobne sastanke.
Vijesti / Politika | 06. 03. 2018. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednici BiH, Srbije i Hrvatske danas u Mostaru na trilateralnom sastanku raspravljaju o pitanjima koja muče regiju. Iako teme susreta Predsjedništva BiH i predsjednika Srbije i Hrvatske nisu navedene, tri zemlje imaju ih napretek - od neriješenih graničnih sporova, položaja bosanskohercegovačkih Hrvata, tj. izmjene izbornog zakona, do zajedničke suradnje glede pristupanja BiH i Srbije Europskoj uniji.



Istodobno, članovi izaslanstava, među kojima su ministri vanjskih poslova, održali su međusobne sastanke.

Tako su ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić su na neformalnom sastanku razgovarali o budućoj suradnji dvije zemlje u okviru procesa europskih integracija, s obzirom na to da je potpisan Sporazum o saradnji Vijeća ministara i Vlade Srbije u procesu pristupanja EU koji je osnova za jaču institucionalnu suradnju u ovoj oblasti.

Zajednički su konstatirali da trilateralni sastanak članova Predsjedništva BiH s predsjednicima Srbije i Hrvatske ima veliki značaj za doprinos trajnoj stabilizaciji regije i rješavanju otvorenih pitanja, objavljeno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Prije početka trilateralnog sastanka Predsjedništva BiH s predsjednicima Srbije i Hrvatske, Crnadak i Dačić su razgovarali o odnosima BiH i Srbije, kao i u regiji.

Nakon razgovora Kolinde Grabar-Kitarović, članova Predsjedništva BiH te Vučića, nastavljaju se razgovori hrvatske predsjednice i Vučića sa šefom diplomacije BiH Igorom Crnatkom, hrvatskom ministricom Pejčinović Burić i prvim potpredsjednikom srbijanske vlade i ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem.

Kopirati
Drag cursor here to close