Trilateralni sastanak

Stigli susjedi: Predsjedništvo u Mostaru raširenih ruku  

Mostar je danas ''zatrpan'' osiguranjem i službenim automobilima. Tako je Vučić na mjesto sastanka stigao u koloni od 15 automobila, a hrvatska predjednica u koloni od 12 službenih vozila.
Vijesti / Politika | 06. 03. 2018. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Predsjednici Srbije i Hrvatske, Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar-Kitarović, došli su u Mostar gdje je u tijeku trilateralni sastanak u uredu hrvatskog člana Predsjedništva.


Uoči sastanka, Grabar-Kitarović je rekla kako očekuje da naglasak na današnjem trilateralnom sastanku bude na gospodarskoj i prekograničnoj saradnji.

Ranije je iz Ureda hrvatskog predsjednika objavljeno kako teme nisu unaprijed precizno definirane, ali da je riječ o važnom sastanku koji će doprinijeti učvršćivanju odnosa tri zemlje i nastaviti zamah u bilateralnim odnosima.

"Stabilni odnosi sa susjedima, na načelnima ravnopravnosti i međusobnog poštovanja, važan su dio hrvatske vanjske politike", navode u kabinetu hrvatskog predsjednika.

Čović je uoči sastanka u intervjuu Tanjugu rekao kako će jedna od tema sastanka biti i pitanje granice između BiH i Srbije, te da očekuje da će to biti kontinuitet prethodnih razgovora, vođenih u Beogradu, a potom i u Zagrebu. "Ovo je prilika da kompletnu europsku perspektivu zajednički razmotrimo i vidimo kako jedni drugima možemo pomoći", rekao je Čović.

Inače, Mostar je danas ''zatrpan'' osiguranjem i službenim automobilima. Tako je Vučić na mjesto sastanka stigao u koloni od 15 automobila, a hrvatska predsjednica u koloni od 12 službenih vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close