Čović

Davno je bilo vrijeme da stranci iz suda odu

Govoreći o današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, Čović je rekao kako je sastanak dogovoren prije 10 dana...
Vijesti / Politika | 13. 02. 2020. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je danas u Sarajevu da je, što se njega tiče, davno bilo vrijeme da strani suci odu iz Ustavnog suda BiH.

''Kako ćemo do toga doći, treba konsenzus, dogovor, to je Ustav BiH - traženje zajedničkog rješenja'', rekao je Čović, prenijela je Srna.

Govoreći o današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, Čović je rekao kako je sastanak dogovoren prije 10 dana i da će idućeg tjedna imati sastanak s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, te da se dogovara sastanak i sa SDA.

''Mislim da je ova situacija takva da trebamo kao partneri koji čine vlast na razini BiH sjesti, razgovarati, pojasniti neke stavove da ne bi komunicirali putem medija'', istaknuo je predsjednik HDZ.

Nije želio komentirati izjavu banjalučkog biskupa Franje Komarice da, kako je rekao, Republika Srpska otima Hrvatima zemlju, ističući da ne želi komentirati izjave bilo kojeg vjerskog velikodostojnika.

Čović je rekao da je stav HDZ-a BiH da treba razgovarati do kraja transparentno o svim pitanjima, pa i o tim pravnim i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close