Čelnici stranaka

Čović najavio novi sastanak u vezi Aluminija; Izetbegović: Time se ne treba baviti politika

Dodao je i kako na problematiku u Aluminiju gleda sa nešto više optimizma.
Vijesti / Politika | 23. 07. 2019. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović nakon sastanka sa čelnikom SDA Bakirom Izetbegovićem razgovarao je, osim o uspostavi vlasti, i o stanju u Aluminiju.

Tom prilikom Čović je rekao kako je to jedna od strateških firmi za BiH te istaknuo kako će se održati novi sastanak sa zaposlenicima nekadašnjeg giganta.

"Što se tiče Aluminija, to je jedna od strateških tvrtki za BiH. Imali smo događanja koja smo imali, trebamo se pobrinuti primarno za 900 uposlenika i njihove obitelji. Mislim da ćemo u četvrtak imati jedan novi sastanak gdje će biti i zaposlenici koji će nas kroz Sindikat informirati, nadzorni odbor i Uprava. Tamo imate dva ili tri problema, jedan od njih je kako zbrinuti tehnološki proces koji mislim da će se odvijati, odnosno imati tehnološki minimum da se dvije od tri cjeline pokrenu. Drugo bi bilo ono što treba uraditi sa dopunom staža za ljude koji mogu otići u mirovinu, treća struktura eventualno ljudi koji bi bili zainteresirani za jedan vide otpremnina. Da osiguramo jednu skrb prema tim uposlenicima'', rekao je.

Dodao je i kako na problematiku u Aluminiju gleda sa nešto više optimizma.

Izetbegović je nakon sastanka sa Čovićem rekao kako se politika ne treba baviti stanjem u Aluminiju.

"Razgovarano je i o Aluminiju, naš stav je da se politika prestane baviti Aluminijem, nego da to preuzmu eksperti i znalci", rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close