Iznenada

Čović i Izetbegović razgovaraju o Aluminiju i izbornom zakonu

Čović je nedavno u intervjuu za Fenu da je rekao kako je za ''cijelu BiH i njen europski put, prevažno da vlast profunkcionira, ali i da konačno riješimo pitanje izbornog zakona, kao važnog stupa vladavine prava te zaštite ustavnih načela...
Vijesti / Politika | 23. 07. 2019. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanas u Sarajevu u 15 sati u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, biće održani pregovori stranačkih delegacija SDA i HDZ-a BiH, objavila je televizija N1.

Domaćin sastanaka je Bakir Izetbegović, a kako navodi televizija, razgovarat će se o formiranju vlasti, te drugim aktualnim pitanjima - točnije izbornom zakonu, formiranju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade FBiH te situaciji u Aluminiju.

Susret ranije nije najavljen.

Podsjećamo, Čović je nedavno u intervjuu za Fenu da je rekao kako je za ''cijelu BiH i njen europski put, prevažno da vlast profunkcionira, ali i da konačno riješimo pitanje izbornog zakona, kao važnog stupa vladavine prava te zaštite ustavnih načela i općih principa ljudskih prava''.

''Uostalom, to od nas očekuju i prijatelji iz EU. Nećemo dopustiti da nas se više zavlači i troši vrijeme na produciranje nekakvih kriza. Oni koji uistinu žele s nama ozbiljno surađivati morat će vrlo brzo staviti sve svoje karte na stol. Svi koji žele konkretan napredak imat će partnera u nama, ali alibi za opstrukcije ne želimo davati nikome. Iduće godine su lokalni izbori u BiH i oni konačno moraju biti održani i u Mostaru. Temeljna pretpostavka za to je izmjena Izbornog zakona. Očekujemo da to, bez daljnjeg nepotrebnog i štetnog odlaganja, prihvate partneri na bošnjačkoj i srpskoj strani s kojima smo ušli u postizbornu suradnju'',  zaključuje Čović u razgovoru za Fenu.

Kopirati
Drag cursor here to close