Kakva gospoda

Blagajnice mogu, zastupnici ne

Gradonačelnik Tuzle Jamin Imamović ponudio je u takvim okolnostima federalnim zastupnicima da, ako im već ne daju održati sjednicu u Sarajevu, ona bude održana u Tuzli.
Vijesti / Politika | 31. 03. 2020. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog odluke županijskih vlasti u Sarajevu o zabrani okupljanja više od 20 osoba otkazana je i sjednica parlamenta Federacije BiH, koja je trebala biti održana u utorak uz mjere opreza odnosno u većoj dvorani uz razmak među zastupnicima.

Predsjedatelj Zastupničkog doma parlamenta Federacije NiH Mirsad Zaimović (SDA) kazao je kako se pri odluci o otkazivanju sjednice ravnao prema uputama zdravstvenih službi o zabrani okupljanja tijekom pandemije.

To je, kako izvještava Hina, pak izazvalo žestoke optužbe oporbe, ali i HDZ BiH. Njihova je interpretacija kako Stranka demokratske akcije koristi sadašnje stanje da bio uzurpirala vlast i blokirala rad entitetskog parlamenta prenoseći sve ovlasti na entitetsku vladu.

"Dok rudari i radnice na blagajnama rade, parlamentarci ne žele raditi u Skenderiji s razmakom 10 metara. Ali neće moći, uzalud se ugledate na Vučića i druge s istoka", kazao je zastupnik oporbenog SDP BiH Irfan Čengić najavivši kako će njegova stranka inzistirati da se parlament sastaje i djeluje uz mjere opreza koje su nužne.

Slično su zatražili i iz HDZ BiH.

"Zastupnicima treba osigurati rad, uz pridržavanje svih propisanih uvjeta zaštite sukladno aktima Stožera civilne zaštite Federacije BiH, a usvajanjem izmjena poslovnika o online sjednicama bila bi spriječena improvizacija u zakondavstvu Federacije BiH, kao i želje pojedinaca i skupina koji bi suspendirali ustav na 30 dana ili dulje", stoji u reakciji kluba zastupnika HDZ BiH u entitetskom parlamentu.

Gradonačelnik Tuzle Jamin Imamović ponudio je u takvim okolnostima federalnim zastupnicima da, ako im već ne daju održati sjednicu u Sarajevu, ona bude održana u Tuzli.

"U Tuzli se poštuju zakoni i odluke federalne vlade i odluke federalnog stožera civilne zaštite, pa prema tome, takve zabrane koju je smislio stožer Sarajevske županije u Tuzli nema", Imamovićeva je poruka i poziv parlamentarcima.

Kopirati
Drag cursor here to close