Borci ušli u zgradu

Tufekčić borcima: Dogovorili smo prolaz

Tufekčić je rekao da će svi članovi povjerenstva u petak ujutro dobiti današnje odluke pismeno
Vijesti / Flash | 09. 08. 2018. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponovno je Povjerenstvo za usuglašavanje tekstova dala prolaz amandmanima koji su usvojeni u oba doma, a vlada ih prihvatila kao svoje, te samim tim postali dio teksta zakona, što je jako važno. Dali smo prolaz kao i na prvoj sjednici amandmanima koje nije prihvatila vlada, a koji su usvojeni u Zastupničkom domu i u Domu naroda'', rekao je predsjednik Povjerenstva Jasenko Tufekčić u obraćanju medijima u Mostaru.

Tufekčić je rekao da će svi članovi povjerenstva u petak ujutro dobiti današnje odluke pismeno, te da će na početku sljedećeg tjedna održati sastanak s premijerom federacije, dopremijerima te s predsjednikom Federacije i dopredsjednicima.

Nakon što se obratio medijima, policajci su se povukli s ulaza u zgradu Federacije, a šest predstavnika braniteljske populacije je ušlo u zgradu.

Inače, članovi Povjerenstva su postigli dogovor u vezi Braniteljski zakona, ali još uvijek nije objašnjeno o kakvoj vrsti dogovora se radi. Nesuglasice na Povjerenstvom su nastale prošli tjedan, kada Povjerenstvo nije moglo postići dogovor na koji način će se izračunavati braniteljski dodatak.

Kopirati
Drag cursor here to close