Poziv ministra zdravstva KS

Sebija zbog navoda o radu i liječenju pacijenata na KCUS-u hitno pozvana na razgovor

Naveo je da je duboko zabrinut zbog medijskih napisa, ali i direktno dostavljenih informacija posljednjih dana.
Vijesti / Flash | 04. 04. 2021. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravstva KS Haris Vranić pozvao je na hitni sastanak sutra glavnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa Službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju, a na temu uvjeta rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Naveo je da je duboko zabrinut zbog medijskih napisa, ali i direktno dostavljenih informacija posljednjih dana.

"Ohrabrujem sve zdravstvene radnike, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o postupanjima izvan standarda liječničke struke da nadležnim institucijama ili meni osobno prijave takva saznanja. Istovremeno, garantiram da ću ja, kao i cijela Vlada Kantona Sarajevo, zaštititi u cijelosti pojedince koji podnesu prijavu od bilo kojeg oblika odmazde ili štetnih posljedica, a koje bi im takva svjedočenja mogla uzrokovati, uključujući pravo na rad u struci", rekao je Vranić, priopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

U javnost je jučer plasirano anonimno pismo koje je navodno potpisao određeni broj anesteziologa s KCUS-a, a u kojem su iznesene kritike na račun uvjeta u toj bolnici i radu kineskih respiratora nabavljenih preko kompanije "Srebrena malina".

Kopirati
Drag cursor here to close