Kapitulacija politike SNSD-a

Šarović: Dodik je platio visoku cijenu ulaska u Vijeće ministara

Šarović kaže da ta stranka smatra da je Milorad Dodik suviše jeftino, radi ulaska u Vijeće ministara prodao ovaj pristanak za integracije sa NATO-om, priopćeno je iz SDS-a.
Vijesti / Flash | 06. 08. 2019. u 13:09 Bljesak.info
Kopirati

''Jučerašnji sporazum je suštinska kapitulacija Milorada Dodika i trasiranje puta Republici Srpskoj k NATO-u i nema nikakve dileme da je ovaj dogovor poraz politike udaljavanja od NATO-a, vojne neutralnosti i koordinacije koraka kada su u pitanju vojni savezi sa Srbijom'',  izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS).

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šarović kaže da ta stranka smatra da je Milorad Dodik suviše jeftino, radi ulaska u Vijeće ministara prodao ovaj pristanak za integracije sa NATO-om, priopćeno je iz SDS-a.

''Doduše sudionici i potpisnici sporazuma kažu da će NATO integracije ići sporije u razdoblju od tri godine, što praktično znači da će nas SNSD uvesti u NATO u svom mandatu koji upravo traje toliko. S obzirom da Milorad Dodik vodi Republiku Srpsku put NATO-a jer mu je to očito jedini način da uđe u Vijeće ministara postavlja se i pitanje rezolucije Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti. Hoće li Narodna skupština odustati od rezolucije jer se kosi očito sa sporazumom u svakom slučaju. U svakom slučaju pokrenut ćemo ovo pitanje'', navodi Šarović.

Ističe da su nakon ovog čina, ali i nakon javnog priznanja jednog od sudionika i potpisnika sporazuma „pale sve maske i sada je potpuno jasno tko se drži riječi, tko vodi dosljednu politiku i ne mijenja svoja strateška opredjeljenja, tko je izdajnik i tko nije, jer je Dodik rekao da bi pristanak na članstvo u NATO bila izdaja“.

''Ne znam hoće li se ovaj sporazum implementirati, ali ako zaživi u Republici Srpskoj će se dogoditi tektonske promjene na političkoj sceni'',  zaključio je Šarović.

Kopirati