Kapitulacija politike SNSD-a

Šarović: Dodik je platio visoku cijenu ulaska u Vijeće ministara

Šarović kaže da ta stranka smatra da je Milorad Dodik suviše jeftino, radi ulaska u Vijeće ministara prodao ovaj pristanak za integracije sa NATO-om, priopćeno je iz SDS-a.
Vijesti / Flash | 06. 08. 2019. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jučerašnji sporazum je suštinska kapitulacija Milorada Dodika i trasiranje puta Republici Srpskoj k NATO-u i nema nikakve dileme da je ovaj dogovor poraz politike udaljavanja od NATO-a, vojne neutralnosti i koordinacije koraka kada su u pitanju vojni savezi sa Srbijom'',  izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS).

Šarović kaže da ta stranka smatra da je Milorad Dodik suviše jeftino, radi ulaska u Vijeće ministara prodao ovaj pristanak za integracije sa NATO-om, priopćeno je iz SDS-a.

''Doduše sudionici i potpisnici sporazuma kažu da će NATO integracije ići sporije u razdoblju od tri godine, što praktično znači da će nas SNSD uvesti u NATO u svom mandatu koji upravo traje toliko. S obzirom da Milorad Dodik vodi Republiku Srpsku put NATO-a jer mu je to očito jedini način da uđe u Vijeće ministara postavlja se i pitanje rezolucije Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti. Hoće li Narodna skupština odustati od rezolucije jer se kosi očito sa sporazumom u svakom slučaju. U svakom slučaju pokrenut ćemo ovo pitanje'', navodi Šarović.

Ističe da su nakon ovog čina, ali i nakon javnog priznanja jednog od sudionika i potpisnika sporazuma „pale sve maske i sada je potpuno jasno tko se drži riječi, tko vodi dosljednu politiku i ne mijenja svoja strateška opredjeljenja, tko je izdajnik i tko nije, jer je Dodik rekao da bi pristanak na članstvo u NATO bila izdaja“.

''Ne znam hoće li se ovaj sporazum implementirati, ali ako zaživi u Republici Srpskoj će se dogoditi tektonske promjene na političkoj sceni'',  zaključio je Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close