Problem u Bihaću

Prekinuti dezinformacije i zastrašivanje građana

Razgovaralo se o zajedničkim aktivnostima u vezi sa situacijom sa migrantima i izbjeglicama na području Unsko-sanskog kantona.
Vijesti / Flash | 14. 03. 2019. u 17:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Okrugli stol u Bihaću

''Glavni cilj nam je da kroz komunikaciju osiguramo značajno veću razinu sigurnosti građana Bihaća'', rekao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić na okruglom stolu ''Stabilniji Bihać, kroz zajedničku suradnju'' na kojoj su sudjelovali predstavnici lokalne zajednice i međunarodnih organizacija. 

Razgovaralo se o zajedničkim aktivnostima u vezi sa situacijom sa migrantima i izbjeglicama na području Unsko-sanskog kantona.

''Želimo omogućiti našim građanima pravovremene i istinite informacije o svemu što se događa u gradu. Nažalost, situacija s migrantima i izbjeglicama je pogodna za plasiranje dezinformacija i na neki način zastrašivanje građana Bihaća'', istaknuo je gradonačelnik Bihaća Fazlić. 

On je demantirao i vijesti o formiranju novih prihvatnih centara na području grada.

''Nema ništa od formiranja novih prihvatnih centara, niti uspostavljanja nekog kontejnerskog naselja. Zato smo i formirali Komunikacijski tim, kako bismo brzo mogli demantirati lažne informacije'', dodao je Fazlić.

Dorijan Klasnić iz UNHCR-a BiH govorio je o migracijskom procesu u jugoistočnoj Europi, odnosno izvještajima s terena i predviđanjima za 2019. godinu.

''Na temelju izvještaja UNHCR-a iz zemalja koje su izvorište ovog procesa, ali i država koje se nalaze na migrantskoj ruti, možemo konstatirati da nije došlo do konkretnog pomaka ili promjene u odnosu na prošlu godinu. Zato sve pohvale za Grad Bihać i građane ovog grada, koji su još na početku pokazali humanost, a ovakvim projektima doprinose prema uspješnom usmjeravanju i artikuliranju potreba lokalnog stanovništva, te migranata i izbjeglica'', riječi su Klasnića.

Kopirati
Drag cursor here to close