NK Jedinstvo

Poruka iz Bihaća: Migranti su naši igrači i navijači, s njima dijelimo svakodnevnicu

Krajišnici su otvorili svoja vrata i raširili ruke za nevoljnike, a među njima i NK Jedinstvo koje je otvorilo svoja vrata i ponudilo migrantima da utjehu, nadu i sreću pronađu navijajući, trenirajući i igrajući za njihov klub od najmlađih uzrasta.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2019. u 14:30 Bljesak.info
Kopirati
Foto: NK Jedinstvo / Djeca iz migrantskih obitelji izlazili su s igračima na teren

''Domaći i svjetski mediji svjedoče našem iskrenom odnosu prema migrantima koji su naši igrači i navijači, s njima dijelimo svakodnevnicu, snove i želje, čemu svjedoče i utakmice NK Jedinstvo Bihać, u Prvoj ligi FBiH 2018./2019., priopćeno je u nedjelju iz tog kluba.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako se navodi u priopćenju, Krajišnici su otvorili svoja vrata i raširili ruke za nevoljnike, a među njima i NK Jedinstvo koje je otvorilo svoja vrata i ponudilo migrantima da utjehu, nadu i sreću pronađu navijajući, trenirajući i igrajući za njihov klub od najmlađih uzrasta omladinske škole do A momčadi.

Takav odnos Grada Bihaća i NK Jedinstvo prepoznat je i bit će nagrađen, budući da će Vlada Velike Britanije posredstvom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i u suradnji s Gradom Bihaćem financirati rekonstrukciju svlačionica i krova na stadionu Nogometnog kluba Jedinstvo, u što će biti uloženo više od 200.000 KM.

''To je izuzetno značajan projekt za nas, s obzirom na to da dobivamo potpuno nove svlačionice po UEFA–inim standardima, a sanirat ćemo i krov na velikoj tribini. Radovi su u tijeku i planirano je da se sve završi do kraja ovog mjeseca'', rekao je predsjednik Nogometnog kluba Jedinstvo Aldin Kulenović.

Prema dosadašnjim izjavama predstavnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM), to je još jedan u nizu projekata kojima se saniraju eventualne posljedice migracijskog procesa, odnosno neki način zahvale lokalnom stanovništvu koje je prihvatilo ljude u nevolji.

Članovi Uprave kluba istaknuli su i kako se realiziraju još neki manji infrastrukturni projekti, poput sanacije ograde i ulaza na stadion.

Posebno je apostrofirana reorganizacija nogometne škole, u koju će se u suradnji s IOM-om uključiti i zainteresirana djeca iz migrantskih obitelji koja borave u prihvatnim kampovima u Bihaću, navode iz NK Jedinstvo.

Kopirati