Slavlje

Bihać obilježava 759 godina grada

Tradicionalno na rođendan grada, svi građani će na Gradskom trgu uživati u velikoj rođendanskoj torti.
Vijesti / Flash | 20. 02. 2019. u 14:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bihaću je prezentiran sedmodnevni program kulturnih, sportskih i zabavnih dešavanja  u okviru ovogodišnje manifestacije ''Dan grada'' kojom će 26. veljače obilježiti 759 godina grada Bihaća.

 „Svečana sjednica Gradskog vijeća Bihać zakazana je upravo za utorak u 12 sati, na kojoj će biti dodijeljena specijalna priznanja zaslužnim građanima. Tradicionalno na rođendan grada, svi građani će na Gradskom trgu uživati u velikoj rođendanskoj torti. Naravno, nezaobilazno je i druženje naših mališana iz vrtića s gradonačelnikom i brojni drugi sadržaji“, rekao je savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić.

O nekim od ostalih programskih sadržaja manifestacije govorio je direktor Kulturnog centra u Bihaću Alen Zulić.

„Počinjemo već sutra s izložbom fotografija starog Bihaća u Gradskoj galeriji. U danima vikenda bit će organiziran međunarodni malonogometni turnir za djecu, revijalne rukometne i nogometne utakmice, pa onda predstave, koncerti i brojne izložbe i promocije. Sadržaji su zaista prilagođeni svim uzrastima naših sugrađana“, istaknuo je Zulić.

U okviru obilježavanja Dana grada Bihaća također će biti organiziran i prijem za bivše načelnike i gradonačelnike, dvije pozorišne predstave,  šahovski turnir, Koncert prijateljstva ansambla „Prijatelji s Une“, filmske projekcije, te nekoliko promocija knjiga.

Kopirati
Drag cursor here to close