Očitovao se i Sindikat policije u HNŽ-a: Opskrbljenost zaštitnim sredstvima znatno poboljšana
Čini se sve da do policijskih službenika na terenu dođe adekvatna zaštitna oprema

Očitovao se i Sindikat policije u HNŽ-a: Opskrbljenost zaštitnim sredstvima znatno poboljšana

Vijesti / Flash | 01. 04. 2020. u 19:30 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Sindikata policije u HNK-Ž očitovao se na pisanje našeg portala u tekstu pod naslovom ''Mostarska policija: Bez opreme smo, nećemo na teren'' u kojem se na nekoliko mjesta spominje i djelovanje ovoga sindikata.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

''U cilju tačnog informisanja dužni smo informisati javnost da smo se 16. 3. uslijed zabrinutosti za zdravlje policijskih službenika dopisom obratili ministru MUP-a HNK-Ž, te nakon toga i medijskim apelom zahtijevali ažurniju i bolju opremljenost policijskih službenika zbog specifičnosti poslova koji su nam u vrijeme pandemije koronavirusa dodatno stavljeni u nadležnost.

Moramo reći da su ove aktivnosti naišle na plodno tlo, te da je opskrbljenost zaštitnim sredstvima znatno poboljšana u narednom periodu.

Naravno, zbog teškoća u nabavci, te raspodjeli navedene opreme, povremeno dolazi do zastoja u opskrbljenosti u pojedinim organizacionim jedinicama o čemu smo obaviješteni od nadležnih povjerenika.

Napominjemo da smo kao predstavnici zaposlenika MUP-a HNK-Ž u svakodnevnom kontaktu sa rukovodstvom MUP-a, te da smo uvjereni da se na tom nivou čini sve da do policijskih službenika na terenu dođe adekvatna zaštitna oprema.

Naš Sindikat je u cijelom proteklom periodu imao konstruktivnu ulogu u rješavanju svih nagomilanih problema, te se kao takvi stavljamo na raspolaganje svim relevantnim faktorima u prevazilaženju ove nesvakidašnje situacije sa kojom se, nažalost, ovih dana susrećemo.

Učinićemo sve da uz pomoć Unije samostalnih sindikata policije FBiH, kao i iz naših skromnih finansijskih sredstava pomognemo MUP-u HNK-Ž u što boljem opremanju policijskih službenika i državnih službenika i namještenika u MUP-u.

Na nadležne institucije svih nivoa vlasti još jednom apelujemo da učine maksimalne napore za što boljom opremljenosti svih zaposlenika, a građane, medije i ostale subjekte javnog života molimo za maksimalno strpljenje i razumijevanje uz želju da prevaziđemo sve nevažne podjele i nesporazume i svi zajednički se posvetimo borbi sa pandemijom s kojom se trenutno susrećemo'', navodi se na kraju priopćenja upućenog na našu redakcijsku mail adresu.

Kopirati
Drag cursor here to close