HNŽ

Ministarstvo demantira policajce: Opreme ima!

Bljesak.info samo je prenio ono što su im rekli, vidno nezadovoljni policajci, a na što je upozorio i policijski Sindikat.
Vijesti / Flash | 01. 04. 2020. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nikada i ni u jednom momentu policijski službenik nije na izvršenje zadaće išao nezaštićen. Svi su snabdjeveni zaštitnim maskama i zaštitnim rukavicama, vrši se redovita dezinfekcija prostora i službenih vozila, u svakom vozilu se nalazi bočica gela za dezinfekciju ruku'', navodi se u reagiranju MUP-a HNŽ-a na tekst portala Bljesak.info u kojem smo iznijeli navode policajaca kako su nezadovoljni opremom koju koriste prilikom patrolling gradom i radom s osobama kojima je određena samoizolacija.

Služba za odnose s javnošću MUP-a navodi kako je autor u tekstu ''iznio niz dezinformacija i zlonamjernih tvrdnji o nedostatku zaštitne opreme, te kako su se policajci požalili da mostarska policija oskudijeva potrebnom opremom i da maske i rukavice traže od kolega iz drugih hitnih službi''.

''Sve ove navode najoštrije demantiramo. Radi istinitog informiranja javnosti ističemo da je MUP još sredinom veljače krenuo s pripremom nabavke potrebne opreme, te da je prvi kontigent naručen 26.2.2020. godine, a 3.3.2020. godine distribuiran Policijskim upravama na terenu, tako da smo ovu krizu dočekali potpuno spremni. Od tada pa do danas uspostavljeni su redovni izvori snabdijevanja i oprema se redovno nabavlja i dijeli policijskim službenicima, tako da ni u jednom momentu nije dolazilo do prekida'', navodi se u reagiranju.

Kaže se kako ''nikada i ni u jednom momentu policijski službenik nije na izvršenje zadaće išao nezaštićen''.

''Svi su opskrbljeni zaštitnim maskama i zaštitnim rukavicama, vrši se redovita dezinfekcija prostora i službenih vozila, u svakom vozilu se nalazi bočica gela za dezinfekciju ruku. Na pultove-šaltere za prijem stranaka u organizacijskim jedinicama MUP-a ugrađena su zaštitna stakla, postavljene upute o socijalnom distanciranju i drugim potrebnim mjerama'', navodi se.

Dodaje se kako su zbog ovog teksta provjerili stanje na zalihama te da trenutno imaju ''24.000 pari zaštitnih rukavica, 1.000 zaštitnih maski, 500 bočica gela za dezinfekciju ruku i znatnu količinu sredstava za dezinfekciju vozila i prostorija, a oprema se i dalje redovno nabavlja u potrebnim količinama''.

''Dakle, MUP nabavke vrši samostalno iz svojih izvora snabdijevanja, jedino smo imali jednu donaciju zaštitnih maski od humanitarne udruge 'Izvor pomoći'. Naravno, ostajemo otvoreni i za buduće eventualne donacije na jasan i transparentan način putem Kantonalnog stožera civilne zaštite HNŽ, ali tvrdimo da opreme ima u potrebnim količinama'', navodi se.

Iako MUP tvrdi kako je ''jasno da je objavljeni članak neistinit ili u najmanju ruku neprovjeren'', portal Bljesak.info samo je prenio ono što su im rekli, vidno nezadovoljni, policajci, a na što je upozorio i policijski Sindikat. Stoga bi u skladište s opremom trebali uvesti i predstavnike sindikata.

Kopirati
Drag cursor here to close