Civilna zaštita

Na ravnateljima u HNŽ-u odluka hoće li odgoditi nastavu zbog potresa

''U naš operativni centar nisu stigle informacije da je netko ozlijeđen'', rekao je Pero Pavlović, glasnogovornik Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.
Vijesti / Flash | 26. 11. 2019. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrazovanja je uputilo ravnateljima svih školama i vrtićima u HNŽ-u naputak prema kojem sami odlučuju hoće li biti održana nastava danas i sljedećih dana nakon potresa koji je uznemirio Hercegovinu.

Rečeno je to na press-konferenciji Civilne zaštite HNŽ-a i istaknuto kako je tu odluku ministarstvo donijelo pod velikim pritiskom roditelja.

''Odmah nakon što se dogodio ovaj potres koji je bio nešto snažnijeg intenziteta, ministarstvo je bilo pod strašnim pritiskom ravnatelja i roditelja, što je i logično, te su u tom trenutku presudili, da ne bi bilo previše panike, najbolje kazati da ravnatelji u onim ustanovama koje smatraju da je potrebno zbog sigurnosti djece, bilo da se radi o vrtićima ili školama, poslati ih kući, neka to i učine'', rekao je Pero Pavlović, glasnogovornik Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Škole i vrtići o toj odluci, navodi glasnogovornik, trebaju iskomunicirati s roditeljima, obavijestiti ministarstvo i ponašati se prema takvoj odluci.

Na upit novinara koliko škola i vrtića je odgodilo nastavu, glasnogovornik nije imao informaciju.

Informacija poginulim ili ozlijeđenim osobama, tvrdi, nema.

''U Operativni centar Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (CZ HNŽ) do sada nije pristigla nikakva informacija o tomu da, ne daj Bože, ima netko ozlijeđen, ili da je stradao u podrhtavanju ovog tla'', kazao je Pavlović.

Službenih informacija o tome gdje je, kako i u kojoj mjeri počinjena materijalna šteta također nema.

''Mi smo svjedoci da ima na određenim objektima šteta, ali za nas je to informacija koju u ovom trenutku poštujemo i cijenimo ali je možemo komunicirati na vjerodostojan način tek onog trenutka kada nam Civilna zaštita iz jedinice lokalne samouprave gdje je to upravo dogodilo potvrdi i pošalje informaciju o tome da je pričinjena materijalna šteta. Koja i kakva količina pričinjena materijalne štete je također informacija koja će sačiniti nadležna tijela'', rekao je glasnogovornik Pavlović.

Dodao je građani ''pokušaju, koliko god je moguće, pobijediti strah i ne paničiti u ovim danima, ili ako bude najava da bi se moglo nastaviti podrhtavanje tla u vremenu pred nama''.

Podsjećamo, portalu Bljesak.info potvrđeno je kako su tijekom potresa ozlijeđena dva radnika koja su radili na zgradi NAMA-e. Informacije o štetama još uvijek pristižu.

Kopirati
Drag cursor here to close