Šteta

Hercegovina nakon potresa: Pucali zidovi, odroni na cestama, odgođena nastava…

Nastava je, kako doznajemo, prekinuta u i pojedinim mostarskim školama.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 11. 2019. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Treslo je dobro, Bogu hvala nema povrijeđenih, ali ima štete. Prekinuli smo nastavu u svim školama, popucali su zidovi", kazao je načelnik Općine Nevesinje Milenko Avdalović za N1.

Nastava je, kako doznajemo, prekinuta u i pojedinim mostarskim školama.

Čitatelji portala Bljesak.info javljaju da je nakon potresa na području Trebinja došlo do odrona kamenja na cestu. Odroni, upozoravaju isti, dogodili su se i na magistralnoj cesti M17 između Mostara i Čapljine te preporučuju ostalim vozačima da budu na oprezu.

Foto: Snimio čitatelj / Odron kod Trebinja

Na području Mostara s nekoliko objekata pali su crjepovi koji su prouzrokovali štetu na automobilima te nekoliko sitnih kamenih elemenata sa starijih objekata u Fejićevoj ulici.

Zgrada Općine Ljubinje pretrpjela je manja oštećenja tijekom današnjeg zemljotresa, potvrdio je u razgovoru za agenciju Anadoliju načelnik Darko Krunić.

Foto: Radio Slobodna Europa / Šteta na stepenicama u Mostaru

"U zgradi Općine Ljubinje imamo manja oštećenja, pločice i zidovi su ispucali, ali veće materijalne štete nema. U školama nemaju velikih oštećenja. Dao sam preporuku osnovnoj školi da danas raspuste djecu, radi straha da se možda ponovo ne bi nešto dogodilo. Djeca se prepadnu i možda je bolje da budu kući", rekao je Krunić.

Sa seoskih područja, odnosno mjesnih zajednica na području općine Ljubinje još nema podataka o štetama.

"Imamo slučaj da je na jednoj zgradi pao dimnjak i da su crjepovi popadali. To je u gradu Ljubinje. Sa seoskih područja nema nikakvih informacija, odnosno još nema informacija s teren", poručio je Krunić.

Foto: Snimio čitatelj / Krhotine u Fejićevoj ulici

Kaže kako je u Trebinju dosta dobro stanje.

 Načelnik Općine Ljubinje pozvao je stanovništvo da ne stvara paniku.

"Ne treba stvarati paniku, jer iz panike možete prouzrokovati dosta nekih stvari koje treba normalno i smireno reagirati. Treba napuštati prostorije i biti ispred prostorija. Ovo je, inače, trusno područje tako da postoji mogućnost ponovnih zemljotresa. Vidjeli smo što je bilo i u Albaniji tako da je vrlo vjerojatno očekivati da će biti još udara", poručio je Krunić.

Podsjećamo, potres jačine 5,6 sa epicentrom u blizini Blagaja zahvatio je šire područje BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close