Počast žrtvama genocida

Iz Vukovara krenuo ultramaraton ka Srebrenici

"Nažalost, ne idemo do Srebrenice zbog aktualne epidemiološke situacije, ali na ovaj način želimo obilježiti 25. obljetnicu genocida i poslati poruku da Srebrenicu nikad nećemo zaboraviti", poručio je Bećirović.
Vijesti / Flash | 06. 07. 2020. u 10:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Iz Vukovara krenuo ultramaraton ka Srebrenici

Iz Memorijalnog centra Ovčara jutros je krenuo deveti ultramaraton Vukovar – Srebrenica s ciljem odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici.

Voditelj projekta "Vukovar – Srebrenica'' Ekrem Bećirović kaže da će zbog epidemije koronavirusa ultramaratonci istrčati samo prvu etapu od Ovčare do Vinkovaca u dužini od oko 31 kilometar.

"Nažalost, ne idemo do Srebrenice zbog aktualne epidemiološke situacije, ali na ovaj način želimo obilježiti 25. obljetnicu genocida i poslati poruku da Srebrenicu nikad nećemo zaboraviti", poručio je Bećirović u izjavi Feni.

U ultramaratonu sudjeluju stalni maratonci Robert Lasumović, Dražen Ćućić, Elvir Rakipović i Dusko Štrbac, a ukupno je 12 trkača koji će trčati prvu etapu.

Organizacijom ultramaratona Vukovar-Srebrenica želi se odati počast žrtvama zločina u Srebrenici i Vukovaru te svim nevino stradalim tijekom rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1990. do 1995. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close