Obračun na granici

VIDEO | Poznati detalji masovne tučnjave migranata u Bihaću

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić kazao je za N1 da je u sinoćnjoj tučnjavi migranata u Bihaću sudjelovalo nekoliko stotina osoba. Tri su teže ozlijeđene.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 02. 2019. u 12:45 N1BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić kazao je za N1 da je u sinoćnjoj tučnjavi migranata u Bihaću sudjelovalo nekoliko stotina osoba. Tri su teže ozlijeđene.

On je potvrdio da je 11 osoba uhićeno. Tučnjava je izbila oko 21 sat, a na mjesto događaja raspoređene su policijske snage.

''Sinoć u 21 sat zaprimljena je prijava od radnika na osiguranju objekta Bira u kojem su smješteni migranti da je došlo do međusobnog obračuna koji oni ne mogu kontrolirati. Na lice mjesta su upućene sve raspoložive snage. U relativno kratkom roku situacija je iskontrolirana i dvije strane su razdvojene'', rekao je on za N1.

Potom je potvrdio da je liječničku pomoć potražilo nekoliko desetina osoba.

''U samom narušavanju javnog reda i mira sudjelovalo je više stotina migranata, u bolnicu se obratilo nekoliko desetina osoba koji su zatražili medicinsku pomoć. Najmanje tri osobe su teško ozlijeđene. Policija je u kriminalističkog obradi imala 32 osobe, 11 osoba je uhićeno: osam državljana Afganistana, dva državljana Pakistana i jedan državljanin Indije'', dodao je Šiljdedić.

U obračunu su korišteni razni predmeti.

''Mi smo radili raciju prije neki dan tamo, a svi predmeti koji su korišteni u obračunu su predmeti koji se lako mogu nabaviti. Metalni dijelovi kreveta, vatrogasni aparati i slično'', ispričao je glasnogovornik kantonalnog MUP-a.

Motivi i dalje nisu poznati.

''Istražuju se direktni motivi, činjenica da je veliki broj osoba na malom prostoru i koji se razlikuju. Svaki dan je potencijalna opasnost da će izbiti i doći do sukoba. Ovo je jedan od najvećih incidenata na području kantona, a koji je zabilježen od početka ove migrantske krize'', rekao je sugovornik N1.

Podsjećamo, nakon masovne tučnjave, policija je brzom reakcijom situaciju stavila pod kontrolu.

Kopirati
Drag cursor here to close