Susret Kramarića i Fazlića

''Hrvatska policija često migrante vraća nazad u Bihać''

Konzul Republike Hrvatske u Banja Luci Zlatko Kramarić razgovarao je prilikom posjete Bihaću s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem.
Vijesti / Flash | 06. 02. 2019. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Građani Bihaća i Unsko-sanskog kantona najviše osjećaju posljedice migracijskog procesa, međutim adekvatno rješenje ovog problema svakako je u interesu i Republike Hrvatske'', rekao je konzul Republike Hrvatske u Banja Luci Zlatko Kramarić koji je razgovarao prilikom današnje posjete Bihaću s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem o aktalnoj situaciji s migrantima i izbjeglicama, te statusu Katoličkog školskog centra „Ivan Pavao II“.

Karamatić je istaknuo da se u razgovoru s gradonačelnikom Fazlićem informirao o trenutnom broju i strukturi migranata i izbjeglica koji borave na ovom prostoru, kao i o određenim problemima s kojima se suočavaju svi stanovnici Bihaća.

''Prenijet ću to u Hrvatskoj i pokušati utjecati da zajedno dođemo do određenih rješenja i dogovora'', rekao je konzul Kramarić.

Gradonačelnik Fazlić naglasio je odnos hrvatske policije u ovoj situaciji, koja često migrante uhvaćene u Republici Hrvatskoj vraća nazad u Bihać na neslužben način.

''Razumijemo zaštitu državne granice i postojanje odredbi o ekstradiciji, međutim pripadnici hrvatske policije najčešće migrante vraćaju u Bihać na neslužben način, na neoznačenim graničnim prijelazima. Prenio sam svoju zabrinutost zbog toga, ali i onih drugih problema s kojima se suočavamo u gradu. S obzirom da imamo izuzetan prijateljski odnos s konzulom Kramarićem, očekujem i određenu vrstu pomoći'', rekao je gradonačelnik Fazlić.

Na današnjem se sastanku razgovaralo i o statusu Katoličkog školskog centra u Bihaću, odnosno pronalasku zajedničkog najboljeg rješenja za funkcioniranje ove obrazovne ustanove, koja je okarakterizirana kao pozitivan obrazovni primjer, ali i potvrda prijateljskih odnosa.

Kopirati
Drag cursor here to close