Vijeće ministara

BiH otvara granice za državljane EU, potreban negativan test

Odluka će se primjenjivati od 16. srpnja 2020. godine.
Vijesti / Flash | 14. 07. 2020. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH na 12. sjednici donijelo je Odluku o  dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je u utorak iz Vijeća ministara.

Dopunom Odluke omogućavaju se ulazak i boravak u BiH državljanima zemalja članica Europske unije i  zemalja članica Šengenskog sporazuma, kao i strancima koji posjeduju višekratnu šengensku vizu ili vizu zemalja EU ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama EU i šengenskog područja, pod uvjetom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus SARS-Kov-2, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska.

Odluka će se primjenjivati od 16. srpnja 2020. godine.

Državljani ovih zemalja, navode, obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH (epidemioloških i zdravstvenih).

Od ove odluke izuzeti su državljani Republike Hrvatske i oni ulaze u skladu sa ranije donesenom Odlukom o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH, kada im je omogućen ulazak u BiH zajedno sa državljanima Srbije i Crne Gore, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close