Suradnja

MUP RH donirao vrijednu opremu Graničnoj policiji BiH

''Jasno je da je jedan od većih problema Granične policije BiH manjak specijalističke opreme te nam je svaka donacija jako važna.''
Vijesti / Flash | 13. 07. 2020. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske doniralo je vrijednu opremu Graničnoj policiji BiH, a riječ je o ručnim termovizijskim kamerama, zaštitnim prslucima, štitnicima za ruke i noge, torbama za nošenje opreme, zaštitnim kacigama i drugoj opremi.

Tom prigodom ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić rekao je kako je donirana oprema MUP-a Republike Hrvatske od iznimnog značaja za Graničnu policiju BiH.

"Ovim putem zahvaljujem Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske na vrijednoj donaciji koja će uveliko pomoći našim policijskim slubenicima tijekom obavljanja zadaća i aktivnosti u zaštiti državne granice. Jasno je da je jedan od većih problema Granične policije BiH manjak specijalističke opreme te nam je svaka donacija jako važna. MUP Republike Hrvatske je i na ovaj način iskazao podršku Graničnoj policiji BiH te vjerujem da će se naša dosadašnja uspješna suradnja i nastaviti", istaknuo je Galić.

Pripadnici Granične policije BiH suočeni su s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te je od suštinske važnosti da imaju dovoljno specijalističke opreme kako bi se adekvatno zaštitili, a time i štitili državnu granicu, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close