DF poziva Zagreb da popusti

Komšićevi ljudi traže od Hrvatske da otvori granice

Smatraju da ako odluka ostane na snazi građanima Bosne i Hercegovine ljetovanje u Hrvatskoj neće biti prvi izbor u budućnosti.
Vijesti / Politika | 12. 07. 2020. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Demokratske fronte (DF) komentirali odluku hrvatskih vlasti da državljani Bosne i Hercegovine koji nemaju hrvatsku putovnicu moraju imati negativan PCR test na koronavirus ili biti 14-dnevnoj izolaciji prilikom ulaska u ovu susjednu zemlju.

Pozvali su Hrvatsku da povuče, kako su naveli, ove restriktivne mjere. Ocijenili su da je riječ o štetnom postupanju Hrvatske.

"Smatramo da je selektivni pristup Vlade Republike Hrvatske po kojem se ulazak u Republiku Hrvatsku omogućava samo građanima Bosne i Hercegovine koji posjeduju putovnicu, sa stanovišta mjera sprečavanja širenja pandemije, više štetan po odnose između dvije države nego što je koristan samoj Republici Hrvatskoj u borbi protiv pandemije", istaknuli su iz DF-a.

Poručili su da se brojni građani Bosne i Hercegovine koji nemaju hrvatsku putovnicu, a među njima su i Hrvati, osjećaju "duboko uvrijeđeni zbog ovakve odluke. Zato su pozvali hrvatske vlasti da povuku odluku.

"Stoga apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da u duhu dobrosusjedskih odnosa na koje se Vlada Republike Hrvatske često poziva, preispita i povuče spomenutu odluku", priopćili su.

Smatraju da ako odluka ostane na snazi građanima Bosne i Hercegovine ljetovanje u Hrvatskoj neće biti prvi izbor u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close