*.pdf

Vlada HNŽ se u priopćenju ispričala javnosti, ali ne i sindikatima!

Vijesti / Flash | 19. 02. 2021. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U sklopu danas objavljenog priopćenja koje se odnosi na rješenje Županijskog suda u Mostaru od 11. 2. 2021. godine, objavljeno je i skenirano rješenje koje je dostavilo Županijsko javno pravobraniteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

Naknadnom provjerom uočeno je kako je prigodom dostave Rješenja došlo do tehničke pogreške koja je ispravljena.

Ističemo kako je riječ isključivo o nenamjernom propustu, te javnosti upućujemo iskrenu ispriku", stoji u priopćenju županijske Vlade.

O čemu se radi?

"Navedeno rješenje od 11.2.2021 god. zaprimio je i Sindikat NSZ SKB Mostar i ono se razlikuje u samom sadržaju i naravi, od onoga kojeg je na svoju službenu stranicu postavila Vlada HNŽ-a, a sve sa ciljem obmane i zbunjivanja šire javnosti, posebno ako se uzme u obzir da ovakve radnje predstavljaju kazneno djelo. Ovim putem pozivamo nadležna tijela, posebno Tužiteljstvo HNŽ-a, da poduzme odgovarajuće radnje iz svoje nadležnosti. Sindikat će poduzeti sve zakonom dopuštene radnje s ciljem zaštite svojih interesa'', poručili su iz Sindikata.

Podsjetimo, nema pomaka u pregovorima između predstavnika sindikata zdravstvenih radnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i predstavnika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije oko zaključivanja Granskog kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva te povećanja njihovih plaća.

Nakon drugog sastanka, koji je održan u petak u Mostaru, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika u SKB-u Mostar Ivica Anić kazao je medijima kako su razočarani sastankom, jer nikakva nova ponuda Vlade nije dana sindikatu "nego su samo ostali pri svome braneći ono što su im već ponudili".

"Mi ostajemo pri svojim zahtjevima, a to je potpuno izjednačenje koeficijenata, kao i u Kolektivnom ugovoru liječnika stomatologije i medicine", poručio je predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković, istaknuvši kako se generalni štrajk nastavlja.

Sljedeći sastanak zakazan je za četvrtak, 25. veljače, a iz sindikata napominju kako će pregovori propasti ako se dogovor ne postigne do kraja veljače.

Čelnici sindikata navode da su sa županijskim ministrom financija dogovorili sastanak ekonomskog tima kako bi se pokušao pronaći neki modul jer se u svemu, kako su istaknuli, dijametralno razilaze.

Podsjetimo, oko dvije i pol tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca prošle godine nalazi u generalnom štrajku.

Kopirati
Drag cursor here to close