Akcija 'Step'

Mostar: Uhićeni se sumnjiče za dilanje droge i krađu klima-uređaja

Organizirana kriminalna grupa je u posljednjih dvije godine kontinuirano vršila nabavu opojne droge na njima poznat način i od njima poznatih osoba sa drugih područja
Vijesti / Crna Kronika | 29. 07. 2020. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, te angažman Specijalne policijske jedinice FUP-e, započeli aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva 'STEP', vezano za dokumentiranje osoba i kaznenog djela 'Organizirani kriminal', u vezi sa kaznenim djelima 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i 'Teška krađa' Kaznenog zakona FBiH.

Foto: Bljesak.info / Policijska akcija Step

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Županijskog suda u Mostaru vrše se pretresi na 11 lokacija na području Mostara, te je lišeno slobode 10 osoba iz Mostara inicijala A.D. (1981.), A.D. (1982.), S.D. (1994.), D.G. (1972.), G.O (1985.), M.Š. (1990.), G.M. (1980.), D.P. (1978.), J.K. (1975.) i D.P. (1982.) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenih kaznenih djela.

Navedene osobe su, tvrde, od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestruki povratnici u vršenju kaznenih djela, zbog čega su i više puta osuđivani, priopćeno je iz FUP-a.

Foto: Bljesak.info / Privođenje u prostorije FUP-a

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanske županije organizirali kriminalnu grupu s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, na čijem je čelu A.D.. 

Organizirana kriminalna grupa je u posljednjih dvije godine kontinuirano vršila nabavu opojne droge na njima poznat način i od njima poznatih osoba sa drugih područja, te istu ilegalno dovozili u Mostar radi dalje preprodaje.

Foto: Bljesak.info / Policijska akcija Step

Nakon nabavke veće količine droge istu su prepakirali, a potom preprodavali konzumentima sa područja HNŽ-a i šire.

Na opisani način je navedena organizirana grupa u posljednjih šest mjeseci zadokumentirana u sklopu ove istrage da je izvršila nabavu i preprodaju veće količine opojne droge 'Heroin', a koja je imala značajnu uličnu vrijednost.

Pored navedenog, određeni članovi organizirane kriminalne grupe su zadokumentirani i da su izvršili u Mostaru tešku krađu većeg broja klima uređaja koje su potom preprodali trećim osobama iz Mostara, kao i druge dragocjenosti koje su otuđivali iz privatnih stanova.

Prilikom pretresa do sada je pronađena veća količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu  drogu 'Heroin' i određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Kokain', vage za precizno vaganje, određena količina oružja i municije, sredstva za pakovanje i vaganje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

U sklopu ove šestomjesečne istrage policijski službenici Federalne uprave policije su dana 19. lipnja 2020. godine lišili slobode lica K.T. i B.S., dana 16. ožujka 2020. godine osobe K.J. i G.O., dana 16. srpnja 2020. godine osoba D.G. i I.V.. 

Foto: Bljesak.info / Privođenje u prostorije FUP-a

Kod svih osoba je prilikom pretresa pronađena i oduzeta određena količina narkotičkih sredstava 'Heroin', 'Cannabis Sativa L', 'Heptanon', 'Metadon', digitalne vage, veća količina novca u različitim apoenima i valutama, oružje i streljiva, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelima.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade i zakonskom roku biti predana na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o  izvršenim kaznenim djelima.

Foto: Bljesak.info / Policijska akcija Step

Značajnu podršku prilikom realizacije ove operativne akcije dali su pripadnici Interventne jedinice Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Nastavljaju je aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Foto: Bljesak.info / Privođenje u prostorije FUP-a

Kako neslužbeno doznajemo od izvora bliskih istrazi, kriminalna skupina je opskrbljivala 80% tržišta heroina u Mostaru. Isti su obijali stanove, krali automobile, pljačkali zlatare...

Kopirati
Drag cursor here to close