Želio sex

Uhićenje FUP-a: Predstavljao se dječaku preko Instagrama kao 17-godišnjakinja

U nastavku međusobne komunikacije osumnjičeni je zahtijevao sastanak sa maloljetnom djetetom na području Sarajeva, sa ciljem seksualnog iskorištavanja istog.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 06. 2020. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevo i suradnju županijskog tužiteljstva Bosansko-podrinjskog kantona, u utorak su lišili slobode jednu osobu iz Goražda inicijala D.K. (1994.) koje se dovodi u vezu sa kaznenim djelom 'Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije' iz člana 211. Kaznenog zakona FBiH.

Lišena osoba slobode se sumnjiči da se koristeći znanjima i vještinama iz oblasti informacijskih tehnologija, na društvenoj mreži Instagram, kreirao korisnički račun sa kojeg je od dana 16. travnja 2020. godine uspostavio "on-line" komunikaciju sa maloljetnim djetetom (dječakom od 11 godina).

Kako navode iz FUP-a, osoba se predstavljala kao 17-godišnja djevojka, iako je prethodno upoznat da razgovara sa jedanaestogodišnjakom, istom poslao fotografije seksualno-eksplicitnog sadržaja, a u nastavku razgovora zahtijevao od njega fotografije istog sadržaja, odnosno pokušavajući istog navesti da izvrši snimanje fotografskog zapisa.

U nastavku međusobne komunikacije osumnjičeni je zahtijevao sastanak sa maloljetnom djetetom na području Sarajeva, sa ciljem seksualnog iskorištavanja istog.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Goraždu izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto računalo, tablet i mobilni telefonski aparati koji su korišteni prilikom izvršenja predmetnog kaznenog djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

 

Osoba lišeno slobode će kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predato uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu na dalju nadležnost Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, priopćeno je iz FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close