Korupcija

FUP vrši pretres u Kantonalnoj bolnici u Zenici

Aktivnosti se provode u cilju dokumentiranja osoba koje se dovode u vezu s koruptivnim kaznenim djelima i to “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”.
Vijesti / Flash | 18. 06. 2020. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona vrše pretrese službenih prostorija Odjela psihijatrije, Stacionara u kojem je smještena arhiva, te drugih prostorija Kantonalne bolnice u Zenici.

Kako je priopćeno iz Federalne uprave policije, aktivnosti se provode u cilju dokumentiranja osoba koje se dovode u vezu s koruptivnim kaznenim djelima i to “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” iz člana 383., „Krivotvorenje isprava“ iz člana 373. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Zenici, vrše se pretresi službenih prostorija Odjela psihijatrije, Stacionara u kojem je smještena arhiva, te drugih prostorija Kantonalne bolnice u Zenici, kojom prilikom je do sada oduzeta određena dokumentacija i osobni dosjei  koji su traženi naredbom Suda, a koji će biti korišteni kao dokaz u kazanom postupku.

Daljnje aktivnosti u sklopu ove istrage se nastavljaju.

Kopirati
Drag cursor here to close