Ibrahim Nadarević

Uz Dudakovića uhićen i časnik Armije, bivši ministar branitelja i aktualni savjetnik

Pored Dudakovića, uhićeno je još nekoliko osoba koje se dovode u vezu s počinjenjem ratnih zločina nad civilima i zarobljenicima srpske nacionalnosti.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 04. 2018. u 09:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ibrahim Nadarević

Ratni časnik Armije BiH i bivši federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Ibrahim Nadarević je uhićen, potvrdio je Feni njegov odvjetnik Asim Crnalić.

O više detalja Crnalić nije mogao govoriti.

Nadarević je aktualni savjetnik zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safeta Softića

Doznaje se i kako je prema nalogu Tužiteljstva BiH, SIPA je na području Ključa uhitila nekadašnje pripadnike Petog korpusa Armije BiH Ejuba Koženjića i Husu Balagića.

Krivičnu prijavu zbog ratnih zločina nad srpskim vojnicima i civilima na području koji je bio pod komandom Dudakovića 2006. godine podnijeli su tadašnji predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić i predsjednik Vlade Milorad Dodik.

Naime, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su jutros u Bihaću bivšeg zapovjednika 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifa Dudakovića zbog sumnje da je počinio ratne zločine.

Pored Dudakovića, uhićeno je još nekoliko osoba koje se dovode u vezu s počinjenjem ratnih zločina nad civilima i zarobljenicima srpske nacionalnosti.

Akcija traje od ranih jutarnjih sati, a SIPA pretresa nekoliko lokacija.

Kopirati
Drag cursor here to close