Ministar Fišo

Sarajevo dobilo Trg Prvog korpusa: Armija RBiH najpoštenija vojska na svijetu?!

Vijesti / Politika | 31. 08. 2017. u 11:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trg Prvog korpusa Armije RBiH ispred zgrade Kanton Sarajevo jučer su svečano otvorili ministar za boračka pitanja KS-a Muharem Fišo, nekadašnji zapovjednik i prvi zamjenik zapovjednika ovog korpusa Vahid Karavelić te pripadnici boračkih udruženja u okviru obilježavanja godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH.

''Ovo je povijesni trenutak za sve one koji su branili svoj grad i državu od četnika i agresora s brda koji su htjeli 2. svibnja 1992. godine da zauzmu ovaj trg, a onda da ponize i unište sve što je bosansko. Zahvaljujući našim hrabrim momcima, to im nije uspjelo'', istaknuo je ministar Fišo.

Podsjetio je kako je prošlo 25. godina od formiranja korpusa, koji je pripadao ''slavnoj i najpoštenijoj Armiji u svijetu''.

''To je bila Armija koja je branila svoje građane, svoje dostojanstvo i svoju državu. To je Armija koja nije dozvolila da agresor kroči u naš grad i pokori narod. Uvijek ćemo se sa čašću prisjećati svih naših heroja, braće i drugova, jer oni to zaslužuju'', poručio je ministar Fišo.

Dodao je da se patriotizam koji su pokazali branitelji mora prenijeti budućim generacijama, kako bi opstali i ostali u BiH koja će usprkos svemu nastaviti da živi, priopćeno je iz Press-službe KS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close