Sanski Most

Glasovanje umrlih: Uhićeni zbog prevara tijekom Općih izbora 2018. godine

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje, navode iz SIPA-e.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 09. 2020. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su u Istočnom Sarajevu i Sanskom Mostu, lišili slobode tri osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 154. Kaznenog zakona BiH 'Izborna prijevara'.

Po nalogu Suda BiH, policijski službenici SIPA-e pretresli su četiri lokacije na području Sanskog Mosta i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli mobitele, računala, diktafonske kasete, razne dokumente, USB stikove, kao i druge uređaje na kojima su pohranjeni određeni elektronički podaci.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje, navode iz SIPA-e.

Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je kako su aktivnosti na području Sanskog Mosta počinjene tijekom općih izbora 2018. godine.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uz naredbu Suda BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, uz asistenciju policije MUP-a USK, su na području Sanskog Mosta izvršili pretrese objekata i prostorija, koje koriste troje osumnjičenih.

Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasovali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close