Potraga u Konjicu

VIDEO | Ubojica je počeo pucati s vrata

Policija vrši pretrese na više lokacija te se ispituju svi oni koji bi mogli dati više informacija o počinitelju.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 02. 2019. u 15:13 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ubojica je odmah s vrata iz automatske puške počeo pucati u 39-godišnjaka nakon čega ga je izbo nožem'', doznajemo od izbora bliskih istrazi ubojstva koje se u ponedjeljak ujutro dogodilo u mjestu Podorašac kod Konjica.



Kako je policija potvrdila, radi se o Edinu Gačiću ranije osuđivanom zbog ubojstva suborca iz odreda El Mudžahid te nakon ubojstva majke.

Policija vrši pretrese na više lokacija te se ispituju svi oni koji bi mogli dati više informacija o počinitelju.

Policija je pretresla i kuću u kojoj je Gačić živio. Doznajemo da se u selo doselio prije pola godine nakon što je kuću kupio od Srba koji su napustili selo Brđani.

Doznajemo i da je ubojstvo zabilježeno kamerama prodavaonice u kojoj je počinjeno, a u potragu za ubojicom, koji je kako policija naglašava opasan i naoružan, uključili su se i specijalci.

Gačić nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio suborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića zbog čega je osuđen na osam godina zatvora. No, nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je u kolovozu 2002. godine otišao do stana svoje majke u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica. Policija je ubojicu uhitila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora.

Nakon što je u KPZ Zenica proveo gotovo 15 godina, Gačić je premješten u KPZ Bihać, a bio je i ispitivan zbog zločina jedinice kojoj se, kao 18-ogodišnjak priključio u ratu.

Kopirati
Drag cursor here to close