Detalji

Konjic: Ubojstvo počinio bivši pripadnik odreda El mudžahid koji je ubio suborca i majku

Ubojstvo se dogodilo u mjestu Podorašac u 7.30 sati…
Vijesti / Crna Kronika | 04. 02. 2019. u 11:13 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Konjicu trenutno traje operativna akcija policije u potrazi za muškarcem E. G. (43) iz Banje Luke koji je hladnim oružjem ubio S. S. (39), nakon čega je pobjegao.

Ubojstvo se dogodilo u mjestu Podorašac u 7.30 sati, a kako je Dnevnom avazu potvrdio Ljudevit Marić, policijski glasnogovornik, počinitelj je Edin Gačić.

Prema neslužbenim informacijama do kojih su reporteri portala Bljesak.info došli na licu mjesta, ubojica je vlasnika prodavaonice upucao iz pištolja te ga potom izbo nožem. Sve je, kako doznajemo, zabilježeno i nadzornim kamerama.

Avaz pak piše kako je Gačić nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio suborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, također Banjalučanina. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne, Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kaznenopopravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. kolovoza 2002. godine otišao do stana svoje majke u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica.

Policija je ubojicu uhitila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva suborca i ubojstva majke.

Foto: Bljesak.info / Mjesto zločina

Blic je ranije pisao kako je zločinački put Edina Gačića počeo je za vrijeme rata, kada se s tek napunjenih 18 godina priključio odredu El mudžahid, koji je bio u sastavu Trećeg korpusa Armije BiH.

Nakon što je u KPZ Zenica proveo gotovo 15 godina, Gačić je premješten u KPZ Bihać.

Izvor EuroBlica blizak MUP RS otkriva da je Gačića, kako bi dobio što povoljniji položaj, još 2010. godine saslušao inspektor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH o zločinima koje je počinio odred El mudžahid nad Srbima.

Između ostalog je ispričao da su ih Arapi koji su bili na čelu odreda drogirali heptanonom, artanom i drugim drogama uoči borbi a Vojskom RS, te kako se za jednog zaklanog Srbina dobivao pištolj s posvetom.

Foto: Bljesak.info / Očevid u prodavaonici

Edin Gačić bio je pod rednim brojem 658 na popisu od 1.774 pripadnika odreda El mudžahid u BiH.

Prva Gačićeva žrtva i suborac Ismet Gunić također je bio pripadnik ovog odreda, i to od ožujka 1994. do prosinca 1995. godine. Gunić je nakon rata bio predsjednik Udruženja Banjalučana u Zenici, a Gačić ga je ubio 1996. godine.
Kopirati
Drag cursor here to close