Popis

Srna: Mahmuljin naveo sve pripadnike odreda "El mudžahedin"

Razvrstao ih je po grupama na strance i domaće, te na one koji imaju, i one koji nemaju vojnu identifikaciju, odnosno vojnu knjižicu…
Vijesti / Politika | 13. 08. 2018. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni urednik, direktor i osnivači lista i portala Saf Ezher Beganović, Nasuf Bušatlić, Nedim Haračić i Adnan Pezo bili su pripadnici zloglasnog odreda "El mudžahedin" što se vidi iz dokumenata koji su u posjedu Srne.

Srna navodi kako je u izvještaju ratnog zapovjednika Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba Mahmuljina Ministarstvu obrane RBiH od 8. svibnja 1995. godine, pod oznakom "povjerljivo, vojna tajna", Mahmuljin naveo sve domaće i strane pripadnike odreda "El mudžahedin".

Razvrstao ih je po grupama na strance i domaće, te na one koji imaju, i one koji nemaju vojnu identifikaciju, odnosno vojnu knjižicu, navodi Srna.

U grupi od 316 domaćih pripadnika odreda "El mudžahedin" koji imaju vojnu knjižicu, Mahmuljin je naveo da je Ezher (Smajo) Beganović u tom odredu bio od 1. svibnja 1993. godine a da mu je broj vojne knjižice 1243981.

"Nasuf (Hasan) Bušatlić u odredu je od 22. listopada 1994. godine s vojnom knjižicom broj 3789996. Nedim (Fahrija) Haračić u 'El mudžahedinu' je od 20. veljače 1994. godine. Broj vojne knjižice mu je 2570725", piše u Mahmuljinovom izvještaju.

Navedeno je i da je Adnan (Ćamil) Pezo u odredu bio od 20. listopada 1993. godine a svrstan je u grupu domaćih mudžahedina koji nemaju vojnu knjižicu. Haračić i Pezo su, pored ostalih, osnivači Saf-a, a Pezo je jedno vrijeme bio i urednik tog glasila.

Svi oni su i osnivači udruženja Aktivna islamska omladina (AIO) koje je zabranjeno jer ga je američki State Department označio kao terorističku organizaciju, piše Srna.

Haračić je i jedini iz BiH član šure islamskog umeta. Saf je jedini islamistički portal u BiH koji izlazi i u tiskanom izdanju.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close