Glavni osumnjičeni

Tužiteljstvo službeno traži Gačića zbog ubojstva policajca

Ubojstvo policajca u Suhodolu u Sarajevskoj županiji dogodilo se samo desetak kilometara udaljenog od mjesta gdje je u ponedjeljak Gačić ubio trgovca u Konjicu.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 02. 2019. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera


''Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu protiv Edina Gačića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško ubojstvo Mahira Begića, pripadnika FUP-a'', potvrdila je medijima glasnogovornica Tužiteljstva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Ubojstvo policajca u Suhodolu u Sarajevskoj županiji dogodilo se samo desetak kilometara udaljenog od mjesta gdje je u ponedjeljak Gačić ubio trgovca u Konjicu, svoju treću žrtvu.

Policajca je pronašao kolega koji je došao na smjenu. Prema nekim saznanjima, ubijeni pripadnik FUP-a borio se s ubojicom, s obzirom na to da su na tijelu vidljive posjekotine.

Foto: Bljesak.info / 

Nestao je i policajčev pištolj. Policiji je nedugo nakon incidenta prijavljeno da je na lokalitetu Ušivak kod Hadžića (na fotografiji) viđen ubojica Edin Gačić.

Gačić je krajem rata ubio suborca iz postrojbe Ej mujaheed Armije BiH, poznate po brutalnim smaknućima i odsijecanju glava nakon čega je osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora.

Foto: Bljesak.info / 

Pošto je izašao iz zatvora 2002. ubio je majku u Zenici te je 2003. osuđen na 20 godina zatvora. Nakon izdržane dvije trećine kazne pušten je iz zatvora u Bihaću. Uprava bihaćkoga zatvora upozorila je kako bi Gačić, za kojega se tvrdi da boluje od shizofrenog poremećaja, mogao ponovno počiniti ubojstvo, no vlasti su ignorirale ovo upozorenje.

Kopirati
Drag cursor here to close