Opasna osoba

Proširuje se potraga za Edinom Gačićem

Glasnogovornik MUP-a HNŽ-a upozorio je još jednom kako se radi o veoma opasnoj osobi, od ranije osuđivanom višestrukom ubojici, naoružanom i opasnom.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 02. 2019. u 12:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na području cijele BiH traga se za Edinom Gačićem koji se sumnjiči da je 4. veljače u mjestu Podorašac u Konjicu ubio S. S. (39), od kada je u bijegu'', potvrdio je za Fenu glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

''Potraga za Gačićem još uvijek je najintenzivnija u Konjicu, no tražimo ga na području cijele zemlje'', kazao je Marić. 

Dodao je i kako policija provjerava sve dojave građana.   

Glasnogovornik MUP-a HNŽ-a upozorio je još jednom kako se radi o veoma opasnoj osobi, od ranije osuđivanom višestrukom ubojici, naoružanom i opasnom. 

Podsjetimo, Gačić je je hladnim oružjem ubio S. S. (39), nakon čega je pobjegao. Ubojstvo se dogodilo u mjestu Podorašac u 7.30 sati, a ubojstvo su snimile i nadzorne kamere.

''Ubojica je zasposlenika prodavaonice upucao iz pištolja te ga potom izbo nožem. Sve je zabilježeno i nadzornim kamerama'', rekao je za Bljesak.info dežurni tužitelj.

Mediji su izvijestili kako je Gačić nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio suborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, također Banjalučanina. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne, Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kaznenopopravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. kolovoza 2002. godine otišao do stana svoje majke u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica. Policija je ubojicu uhitila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva suborca i ubojstva majke.

Blic je ranije pisao kako je zločinački put Edina Gačića počeo je za vrijeme rata, kada se s tek napunjenih 18 godina priključio odredu El mudžahid, koji je bio u sastavu Trećeg korpusa Armije BiH. Nakon što je u KPZ Zenica proveo gotovo 15 godina, Gačić je premješten u KPZ Bihać.

Izvor EuroBlica blizak MUP RS otkriva da je Gačića, kako bi dobio što povoljniji položaj, još 2010. godine saslušao inspektor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH o zločinima koje je počinio odred El mudžahid nad Srbima.

Između ostalog je ispričao da su ih Arapi koji su bili na čelu odreda drogirali heptanonom, artanom i drugim drogama uoči borbi a Vojskom RS, te kako se za jednog zaklanog Srbina dobivao pištolj s posvetom.

Kopirati
Drag cursor here to close