Traži se Edin Gačić

Policija 'češljala' područje tunela Ivan u potrazi za ubojicom mudžahedinom

"Za njim tragaju pripadnici lokalne i federalne policije, državne policijske agencije SIPA-e i obavještajno sigurnosne agencije", rekao je glasnogovornik MUP-a Hercergovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 02. 2019. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Specijalne policije tijekom petkaešljali su' lokalitet tunela Ivan, prema dojavi građana kako je ubojica Edinom Gačićem viđen kako ulazi u tunel na željezničkoj stanici.

Foto: Facebook / Policija 'češlja' područje tunela Ivan u potrazi za ubojicom mudžahedinom

Sve policijske agencije tragaju u petak po cijeloj BiH za trostrukim ubojicom, bivšim mudžahedinskim borcem u ratu u BiH Edinom Gačićem.

Gačić je u ratu bio pripadnik postrojbe 'El Mudžahiid' Armije BiH koju su uglavnom činili strani islamski borci i koja je poznata po brojnim zločinima i ritualnim ubojstvima, uključujući odsijecanje glava.

Za njim tragaju pripadnici lokalne i federalne policije, državne policijske agencije SIPA-e i obavještajno sigurnosne agencije, rekao je glasnogovornik MUP-a Hercergovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Dodao je da je Gačić iznimno opasna osoba koja je u dva navrata osuđivana za počinjene ubojstva. Posljednje je počinio u ponedjeljak kada je u jednog muškarca najprije pucao iz vatrenog oružja, a potom ga dokrajčio nožem.

Gačić je krajem rata ubio suborca iz postrojbe nakon čega je osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora. Pomilovao ga je 2000. tadašnji predsjednik Federacije BiH Ejup Ganić iz Stranke demokratske akcije i smanjio kaznu zatvora za jednu godinu.

Pošto je izašao iz zatvora 2002. ubio je majku u Zenici te je 2003. osuđen na 20 godina zatvora. Nakon izdržane dvije trećine kazne pušten je iz zatvora u Bihaću.

Kopirati
Drag cursor here to close