Tko je zakazao?!

Institucije su upozorene da će Gačić ponovno ubiti!

Direktor Kazneno-popravnog zavoda u Bihaću u pismu apelira na sve institucije zadužene za Gačića da poduzmu odgovarajuće mjere zbrinjavanja i zaštite osuđenog, ali i sredine u koju dolazi.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 02. 2019. u 15:18 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edham Veladžić, direktor Kazneno-popravnog zavoda u Bihaću, u kojem je jedno vrijeme bio pritvoren Edin Gačić, ubojica iz Konjica, u srpnju 2017. godine, nekoliko dana pred njegovo puštanje na slobodu, sve nadležne institucije je upozorio da ovaj ''pacijent'' priprema novo ubojstvo koje se na kraju i dogodilo, piše portal InfoRadar.

Prema ekskluzivnim dokumentima koji su u posjedu Inforadara, Veladžić je 6. srpnja 2017. godine uputio pismo centrima za socijalni rad Banja Luka i Sanski Most, CJB Banja Luka, kantonalnim policijama u Sanskom Mostu i Bihaću te Upravi policije FBiH, u kojem ih upozorava na mogući scenarij, navodeći kako osuđeni boluje od poremećaja ličnosti ''šizoidno-paranoidnog tipa'', te kako je vještak-psihijatar konstatirao ''da je riječ o (vjerskom) fanatiku koji je izuzetno borben i uporan u zastupanju određenih ideja''.

Prema navodima iz pisma direktora Veladžića, predsjednik Federacije BiH - a tu je dužnost u to vrijeme obnašao Ejup Ganić - smanjio mu je pomilovanjem kaznu za jednu godinu.


Opisujući, nadalje, načine na koje je hladnokrvno izvršio dva ubojstva, između ostalog i svoje majke tijekom vikend-dopusta, Veladžić u pismu apelira na sve institucije zadužene za Gačića da poduzmu odgovarajuće mjere zbrinjavanja i zaštite osuđenog, ali i sredine u koju dolazi.

Pročitajte još

''U procesu tretmana u kazneno-popravnim ustanovama nije postignut značajniji uspjeh i izvjesno je da će osuđeni ponovo počiniti krivično djelo (!), stječemo dojam da trenutno traži cilj koji mu, zbog samo njemu poznatih razloga, predstavlja prijetnju. Pored toga, osuđeni je psihijatrijski bolesnik kojem je potrebno liječenje te postoje tendencije k vjerskom fanatizmu'', naveo je Veladžić.

Podsjećamo, Gačić, koji je ubio suborca iz rata te majku na dopustu izdržavanja kazne zbog tog ubojstva, usmrtio je u selu Podorašac kod Konjica trgovca Sauda Sultanića, a zatim ga nožem i odvijačem izbo po tijelu i vratu.

Foto: InfoRadar / Detalj iz pisma

Gačić, koji je zbog ranija dva ubojstva osuđen na 20 godina zatvora, pobjegao je poslije novog zločina i u tijeku je velika policijska potraga za njim.

Kopirati
Drag cursor here to close