Uhićenja

Oglasila se i SIPA. Evo tko je uhićen od pripadnika Petog korpusa

Na području Ključa SIPA je uhitila nekadašnje pripadnike Petog korpusa Armije BiH Ejuba Koženjića i Husu Balagića.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 04. 2018. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršeni su pretresi na 16 lokacija na području Sarajeva, Bihaća, Sanskog Mosta, Ključa, Velike Kladuše i Cazina, a slobode je lišeno 13 osoba zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Zločin protiv čovječnosti” iz člana 172. KZ BiH i “Zločin protiv civilnog stanovništva” iz člana 173. KZ BiH, a u vezi sa članom 180. stav 1) KZ BiH.

Navodi se to u priopćenju SIPA-e čiji pripadnici od, kako se navodi, ranih jutarnjih sati, po naredbi Tužiteljstva BiH i Suda BiH, provode operativnu akciju na području Unsko-sanskog kantona i Kantona Sarajevo.

''Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predane postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH u dalju nadležnost'', navela je SIPA čijim su djelatnicima asistirali policijski službenici MUP-a Unsko-sanskog kantona i MUP-a Hercegbosanske županije.

Naime, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu uhitili su jutros u Bihaću bivšeg zapovjednika 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifa Dudakovića.

U Sarajevu je uhićen i ratni časnik Armije BiH i bivši federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata te aktualni savjetnik zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safeta Softića Ibrahim Nadarević.

Na području Ključa SIPA je uhitila nekadašnje pripadnike Petog korpusa Armije BiH Ejuba Koženjića i Husu Balagića.

Objavljeno je i da su uhićeni Ibrahim Šiljdedić, Adis Zjakić i Hasan Ružnić.

Kopirati
Drag cursor here to close